Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Substrát do terária ke gekončíkům

Při pozření spíše vadí právě velké kusy takové mezi 5-10mm oni když loví, tak nedbají co jim do tlamy vlítne, navíc v hrubém akvarijním štěrku se jim bude blbě hrabat a celkově je to pro ně nepřirozené. Také jsou názory, že vesměs minerální substráty projdou, ale nebezpečné jsou lehké substráty jako kousky lignocelu. Nejde o to zamezit jim v pozření velkými balvany, ale zvolit substár, který projde traktem bez následků, gekončíci substrát občas žerou pro doplnění minerálů naschvál na to slouží mletý vápenec nebo skořápky v mističce, ale nenasytní gekončíci začnou žrát substrát na jakémkoliv místě. A lepší než vlhký kout máte lepší z krabičky se vchodem udělat vlhkou "noru", která tak bude úplně oddělená od suchého substrátu a lehce vlhčitelná nebo vyměnitelná, navíc v noře zajistí i vyšší vlhkost vzduchu důležitou při svlíkání.

Pokud máte strach z ucpání tak kočkolit se 100% po požití rozmělní a vyjde z gekončíka jako bahýnko, ale podle mě není mo estetický. Používám klasický stavební písek (jako je na každým pískovišti) nebo jemný tzv. pouštní písek ze zverimexu a nikdy se mi žádný gekončík neucpal, při kladení vajíček stejně všude rozhážou lignocel a tak v půlce sezóny už je to směs písku a lignocelu 1:1.

Pokud si pořídíte vitální zvíře, nemusíte se o něj strachovat, čím degenerovanější, tím náchylnější. Třeba některé enigmy chovají jen na ubrouscích jinak se jim pořád dokola ucpávají ať jim dají jakýkoliv substrát a stejně je množí dál a dál

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny