Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malý pavouk na chov

Dobrý den,

jsem začínající chovatel, co se týče bezobratlých a zaujal mě chov pavouků. Pro začátek bych ale chtěl nějaký malý (co nejmenší) kus :) poradíte nějaké typy? čím méně agresivní a jedovatý, tím lépe (u malých asi úplně o jedovatost nejde:)). Asi by mi úplně nepomohla rada, abych si ho šel na jaře chytit na louku. Chtělo by to nějaký druh ze zahraničí, co se dá zakoupit (například na živé exotice).

Děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak trvá na tom malom druhu toxicky nevýznamnom tak nejaký druh z rodov Cyclosternum spp., Cyriocosmu… poslední
joky77 05.02.2014 09:39
joky77

Ak trvá na tom malom druhu toxicky nevýznamnom tak nejaký druh z rodov Cyclosternum spp., Cyriocosmus spp., Holothele spp. , Kochiana spp. . Heterothele ako zástupcu Afriky neviem no. Neviem ako je to u nich s toxicitou,ale keďže sa jedná o Afriku bol by som opatrnejší. V mojich očiach najideálnejším druhom z nich by bol Holothele incei. Sú pekne žravé a dosť odolné. Cyclosternum sa mi zdá trocha náchylnejšie v nižších zvlekoch. A Cyriocosmusi sú síce super,ale ak to zoženieš od 1 zv. tak treba byť dosť opatrný aj pri rosení aby si pavúka neutopil aj pri všetkom. To sú ozaj mrňata.

Ale ako bolo spomenuté je fajn začínať chov kľudne aj s druhom, ktorý dorastá do väčších veľkostí. Takými tolerantnejšími k chybám chovateľa a naozaj nenáročnými na chov napr. Brachypelma albopilosum, Brachypelma vagans..., Grammostola rosea, Grammostola pulchripes, Grammostola puclhra . . .,
Atraktívnymi a nenáročnými sú aj napríklad Nhandu chromatus, ale z mojej skúsenosti môžem povedať, že tie sú trocha akčnejšie a často sa stavajú do postoja. Ale inak všetko vďačné a pekné chovance, ozaj je z čoho vyberať.
Každopádne pavúk na ruku nepatrí či veľký či malý, či toxicky významný, či nevýznamný. Na to, že je u niekoho povedzme G.rosea, B.albopilosum atď. miláčik a úplne kľudná sa netreba spoliehať. Zase je to kus od kusu. Jeden kus môže byť flegmoš a ďalší môže robiť pri každej manipulácií výpady. Preto je opatrnosť a rešpekt na mieste pri každom druhu :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru