Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s barvou gekončíků

Opět se obracím s problémem, a to pojmenováním barev mých gekončíků. Předem díky luciferovi za poznání barvy high yellow u mého samečka. Mám ještě dvě samičky, na které se chci zeptat. První označil chovatel jako RAPTOR (přikládám fotku "A"). Čím je starší, tím má na zádech více teček (hnědých a oranžových). Druhá samička (fotka "L") je údajně Tangerine, ale přijde nám doma velmi podobná samečkovi high yellow (přes luciferovo vysvětlení, že tangerine je oranžová), jehož fotografii přikládám jako fotku "F" ke srovnání (dvě poslední fotky byly pořízeny za stejných světelných podmínek - osvětlení, blesk). Může se někdo podívat a povědět mi svůj názor? Předem moc děkuji.
P.S.: Proč mám chovnou skupinu, když nerozumím zbarvení? Protože mi samečka prodali coby holku. Než budou mít mladé, snažím se pochopit barvy.

Předmět Autor Datum
Dovolim si zas muj soukromy nazor - ale nepovazuju se za nejakeho odbornika: RAPTOR - to je zkratka…
lucifer 02.02.2014 10:10
lucifer
Ako píše Lucifer,"A" je Raptor-vidno celočervené oči,menšie množstvo bodiek na chrbte sa toleruje.Ni…
marduk 02.02.2014 14:58
marduk
Nechci zbytečně zakládat nové vlákno a tak se zeptám na barvu samičky tady. Sám chovatel nedokázal u…
Luckaboa 04.02.2014 15:14
Luckaboa
Jen muj soukromy neodborny nazor - mohl by to byt az to vyroste klidne hezky APTOR. Ma to albino gen…
lucifer 04.02.2014 15:49
lucifer
Jojo jsou tomu teprve 3 měsíce tuším. Rodiče jsou tremper albino. poslední
Luckaboa 04.02.2014 16:07
Luckaboa

Dovolim si zas muj soukromy nazor - ale nepovazuju se za nejakeho odbornika:

RAPTOR - to je zkratka Red eye - Albino - Patternless - Orange, tim je dano jak ma vypadat, oko je cervene, je tam albino vloha (nema cerne barvivo, pripadna kresba na hlave je hneda), telo je jednobarevne - bez kresby (patternles) a barva je oranzova." A" to vse splnuje, az mozna na ty tecky na zadech, ale mozna se to toleruje. Pokud nema cervene oci, je to APTOR.

Pak ty ostatni - to se porad pohybuje nekde kolem hypo a high-yellow. Superhypo by melo mit telicko uplne bez cernych tecek, hypo cerne tecky mit muze, ale min nez klasicka forma. Pokud je to pihate temer jako klasika, jen v kresbe prevlada zluta je to high-yellow. Anebo jak kdosi psal - high yellow jsou hypo co se moc nepovedli.

Tangerine - to je proste jen vloha pro vic cerveneho barviva, kdy hypo - superhypo neni zlute, ale oranzove. (asi jako ten vas RAPTOR)

Mozna vic napise nejaky zkusenejsi chovatel.

Prohrabl jsem se archivem, tak jen pro zajimavost - cerstve vylihnute superhypa:
http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/ Jestirci/DSC_8598.jpg

a v 3 mesicich jedno z nich - "supergiant" superhypo baldy, na carrot tail ma malo oranzove na ocasku :
http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/ Jestirci/DSC_8942.jpg

Ako píše Lucifer,"A" je Raptor-vidno celočervené oči,menšie množstvo bodiek na chrbte sa toleruje.Niekto označuje za Raptora aj albino s "klasickou" kresbou na chrbte a červenými očami-aj keď to už nie je úplne správne-nesplňuje jeden zo znakov-patternless.Niektorí ich označujú ako Banded Raptor.
Označenie Tangerine je dosť široký pojem-označujú sa tak zvieratá s väčším podielom oranžovej podkladovej farby-nezáleží na tom,či sú hypo,super hypo alebo bodkované.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru