Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tropické terárium - rostliny - osázení

Zdravím

mam dotaz ohledně sázení rostlin do terária. Stavím velké tropické terárium, je vyrobeno z OSB desek, 3D stěny jsou vytvořeny z polystyrenu, montážní pěny a pletiva s látkou, překrytou několika vrstvami lepidla na dlažbu a přetřené více vrstvami epoxidu. Ve středové části terária bude nádrž s vodou. Terárium budou obývat 2 druhy želv z jižní ameriky a časem nějací ještěři.

Můj dotaz se týká ohledně osázení květinami. Ve "skále" a na "kmenech" mam vytvorene kapsy na květiny. jsou zhotovené z květináčů a odtokové otvory na dně byly při modeláži stěny zakryty, aby někam nazetékalo. Nepropustnost byla vyzkousena napustenim vody a zkontrolováním po několika dnech. Nyni po nějaké době od dodělání stěny a částečném "zkušebním" osázení přemýslím nad tím, zda by přeci jen kapsy na květiny neměli mít nějaký odtokový otvor. Můžete mi prosím někdo poradit, zda-li máte v teráriu v kapsách na květiny odtokový otvor?

Druhý dotaz je ohledně rostlin na dně terária. Jestli rostliny na dno dáváte v květináčích a ty obsypáváte substrátem pro chov jedinců. Nebo jestli dát na dno terária drenáž, umístit pěstební substrát, zasadit do něj květiny a ten potom překrýt vrstvou chovného substrátu - prostě a jednoduse rostliny na dno terária zasadit?

Děkuji předem za radu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny