Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Gekončík málo žere

Dobrý den, chtěl bych si od zdejších chovatelů nechat poradit, protože ani po pročítání zdejších diskuzí jsem nenarazil přesně na můj problém.

Tedy jedná se o to, že v teráriu mám dvě samičky gekončíka nočního zhruba ve stejném stáří (8-9 měsíců), avšak od rozdílných chovatelů. Samičky jsem do terária umisťoval postupně v rozmezí asi 2 měsíců. Ta co byla umístěna do terária jako první už od začátku nevykazovala moc velký apetit a za den zbaští tak 1 maximálně dva cvrčky střední velikosti. Většinou uloví jednoho a jde znovu spát nebo odpočívat (je jedno, jestli se jedná o noc nebo den). Myslel jsem si, že s umístěním "kamarádky" se to zlepší, ale situace je pořád stejná. Gekončík, který byl do terária umístěn později má velký apetit a žere jako "zjednaný", takže se mi nezdá, že by byl problém s podmínkami chovu.

Moc by mě prosím zajímalo, jak bych mohl více povzbudit apetit prvně umístěného gekončíka, protože o něj mám dost strach, jelikož je stále hubenější a ocásek už je velice slabounký.

NEJEDNÁ se o to, že je druhý gekončík zastrašován nebo nemá možnosti lovit. Obě spolu vycházejí dobře.
NEPOMOHLO oddělení "silnějšího" gekončíka. A na krmení z pinzety nereaguje.


Podmínky chovu:
terárium 70*40*35(výška)
výhřevný 2W kámen, který je zapnutý přes den. Teploty jsou tedy od 35 (na kameni) po 24-25 stupňů v nejchladnější části terária. Noční teplota asi 22.
substrát křemičitý jemnozrnný písek+rašelina
krmíme 3-4x týdně (po 12 cvrčcích střední velikosti)

Přikládám foto vitálního gekončíka na terase a bohužel rozmazanou fotku slabšího gekončíka. Dále pak foto pro nastínění rozložení terária.

Prosím poraďte :(

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny