Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kolik potravy

Dobrý den mam uzovku cca 9 mesicu starou a cca 50cm krmim ji uz skakavkami a nema stim problem hned ji slupne akorad nevim kolik skakavek ji mam dat tydne ? Popr. jak poznam pri krmei ze uz ji dalsi skakavku nemam davat aby nebyla prejedena ? Dekuji za rady :-)

Předmět Autor Datum
Potrava by měla být široká jako tělo užovky v nejširším místě :) a interval kolem 5-7 dnů, v dospělo…
Taria 06.02.2014 21:18
Taria
Tak sem ji dal 3 skakavky (jak uz mi tu nekdo radil ze holata sou moc male at davam skakavky ) a nem…
cendis 06.02.2014 21:25
cendis
Vytáhnu toto téma, protože mě to taky zajímá - jak odhadnout, kolik potravy hadovi dát při jednom kr…
shaula 01.01.2016 22:51
shaula
Vždycky jenom jednu myš!! Had by snědl klidně více žejo, ale tím mu akorát ubližujete, když ho překr…
MatesMen 151 01.01.2016 23:14
MatesMen 151
Děkuji :-)
shaula 02.01.2016 08:38
shaula
Nesmysl. Je mnohem přirozenější nakrmit pořádně a následně dát delší pauzu. Trvalé překrmování a vel…
V.R. 02.01.2016 12:10
V.R.
No jo, ale právě co to je "nakrmit pořádně"? Jak určit, jak velká porce je dostatečná? Dostatečným o…
shaula 02.01.2016 13:05
shaula
Ono by se muselo optimalizovat podle prostředí,pohybu,období atd. ono je vcelku jedno jestli jednu m…
raddei 02.01.2016 18:42
raddei
Uz podla druhu,tvaru tela je zrejme k comu su usposobene...tj.malo aktivne zavalite druhy zozeru vet…
rast 02.01.2016 17:32
rast
Dospělé užovce se dájí dát v pohodě 2-3 skákavky, ale nevšiml jsem si, že se ptá už někdo jiný než z…
MatesMen 151 02.01.2016 19:37
MatesMen 151
OK, všem moc děkuji za názory. Měla jsem obavy, aby had nebyl trvale hladový, ale asi to až moc řeší… poslední
shaula 02.01.2016 19:55
shaula

Vytáhnu toto téma, protože mě to taky zajímá - jak odhadnout, kolik potravy hadovi dát při jednom krmení? Dávat jeden kus, nebo více - kolik? Dokud si bude brát? Nebo dokud mu v těle "zbývá místo"? A je to stejné u mláděte i u dospělého hada? Myslím ten počet, jinak je mi jasné, že velikost potravy je jiná u mláděte a jiná u dospěláka:-) Pročítám všechny dostupné zdroje, ale toto mi není jasné, všude jen píšou, jak často krmit, ale ne kolik...

Ono by se muselo optimalizovat podle prostředí,pohybu,období atd. ono je vcelku jedno jestli jednu myš nebo dvě skákavky. jako základ bych optimalizoval velikost na průměr. Sice je rozdíl mezi nakrmení hada potkanem nebo více myšmi,ale ve výsledku to vyjde nastejno,kor když člověk krmí nepravidelně nebo si uvědomuje tučnost potkana.
Určitě je lépe se řídit zdravím rozumem než hledat nějakou tabulku o velikosti krmné dávky a to platí i četnosti krmení. Neříkám že nejsou nějaké rozumné intervaly,ale dle mého soudu hodně záleží na druhu,tipu,věku,velikosti atd. Rozhodně bych se nebál občas zvířeti přilepšit a občas ho nechat třeba 3 týdny vytrávit i v provozní době.

Uz podla druhu,tvaru tela je zrejme k comu su usposobene...tj.malo aktivne zavalite druhy zozeru vetsu korist a interval na travenie je dlhsi,naopak stihle aktivne,zeru castejsie a mensiu korist...je to zovseobecnenie,ale netreba to z velkostou az tak prehanat a urcite je zdravsie mat polohladne ako prekrmovane...ale z rozumom. Vseobecne mladata sa cpu viac aby rastli,dospele si davaju pauzu aj same,podla druhu...

Dospělé užovce se dájí dát v pohodě 2-3 skákavky, ale nevšiml jsem si, že se ptá už někdo jiný než zadavatel vlákna a ten, který ty tři skákavky dává 9-ti měsíční užovce (50 cm) tak to je celkem masakr a akorát ji tím ubližuje. To je nesmysl a o svoji užovku se nestará, jak by měl. Cpát ji aby byla plná a nemohla se skoro ani hnout je špatně.
Jinak jak psal V.R. tak více nakrmit a déle nechat hladovět tak to je mnohem lepší varianta než překrmovat a nechávat krátké pauzy.
+ Ale podle mě i když se nechá 5-ti měsíční užovce třeba 3 týdny pauza tak 3 skákavky jsou na ní prostě až moc...
Jinak nejlépe dávat jednu myš dostatečně velkou co had sní, pokud nejsou a jsou třeba jen menší myši tak dát třeba dvě menší a zbytečně jí tím neládovat.
Interval záleží na věku. Mládata cca jednou za týden a interval postupně prodlužovat, dospělé krmit 1 za 12-15 dní a někdy ji nechat klidně i měsíc vyhladovět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru