Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kolik potravy

Dobrý den mam uzovku cca 9 mesicu starou a cca 50cm krmim ji uz skakavkami a nema stim problem hned ji slupne akorad nevim kolik skakavek ji mam dat tydne ? Popr. jak poznam pri krmei ze uz ji dalsi skakavku nemam davat aby nebyla prejedena ? Dekuji za rady :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dospělé užovce se dájí dát v pohodě 2-3 skákavky, ale nevšiml jsem si, že se ptá už někdo jiný než z…
MatesMen 151 02.01.2016 19:37
MatesMen 151
OK, všem moc děkuji za názory. Měla jsem obavy, aby had nebyl trvale hladový, ale asi to až moc řeší… poslední
shaula 02.01.2016 19:55
shaula

Dospělé užovce se dájí dát v pohodě 2-3 skákavky, ale nevšiml jsem si, že se ptá už někdo jiný než zadavatel vlákna a ten, který ty tři skákavky dává 9-ti měsíční užovce (50 cm) tak to je celkem masakr a akorát ji tím ubližuje. To je nesmysl a o svoji užovku se nestará, jak by měl. Cpát ji aby byla plná a nemohla se skoro ani hnout je špatně.
Jinak jak psal V.R. tak více nakrmit a déle nechat hladovět tak to je mnohem lepší varianta než překrmovat a nechávat krátké pauzy.
+ Ale podle mě i když se nechá 5-ti měsíční užovce třeba 3 týdny pauza tak 3 skákavky jsou na ní prostě až moc...
Jinak nejlépe dávat jednu myš dostatečně velkou co had sní, pokud nejsou a jsou třeba jen menší myši tak dát třeba dvě menší a zbytečně jí tím neládovat.
Interval záleží na věku. Mládata cca jednou za týden a interval postupně prodlužovat, dospělé krmit 1 za 12-15 dní a někdy ji nechat klidně i měsíc vyhladovět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru