Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguan nechce prijimat potravu

Chcete poradit a já se o to tady snažím, tak se nevztekejte. Ale k tomu prostě potřebuji znát data, bohužel nemám věšteckou kouli. když po vás chce někdo fotku zvířete, aby posoudil v jakém je stavu atd, tak mu nemůžete poslat rozmazanou fotku zepředu, kde není nic vidět. Posílá se fotka z boku, kde je to zvíře celé vidět a pokud možno ostrá ;-)

Je jakoby nafouklý
Bodějť by nebyl nafouklý, on se potřebuje vyhřát na teplotu okolo 40°C, aby mohl dobře trávit. Při těch lokálně 30°C prostě tráví špatně, takže je nafouklý a může z toho mít i trávicí obtíže, což by mohla být příčina toho, že nežere.

A četla jsem i, že se jim má svítit 2-3hod denně.
To nevim kde jste četla, ale je to naprostá pitomost. Svítit se má 12h denně, v zimě to může být 10-11, ale nikdy ne míň. Leguáni jsou zvířata z tropů, kde den má celý rok 10-12h a z toho aspoň 8 hodin svítí slunce. Z toho je potřeba vycházet.

Potom bych potřebovala poradit, jak tam udržet teplo. Díky
nevím, jak máte řešené terárko, ale většinou se teplo řeší přidáním silnějšího zdroje tepla. Což by zvedlo i tu lokální teplotu. Co tam máte za světla? A ta fotka ubikace by nebyla?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny