Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Suchozemská želva - vítání jara

Máme doma želvu, už asi 15 let.
Běhá nám po bytě, volně jako pejsek :-)

Přes zimu spí. A teď, co je venku zima nezima........... no naše Žofka to vycítila a už se ze zimního spánku vzbudila. Jenže je teď hrozně protivná, agresivní, nenažraná..:-(

Běžně se probouzela až koncem března a ještě tak 2-3 týdny byla dost ospalá, pomalá. Do jídla si jen tak ždibla a zase usla.. Ale teď? Už asi 14 dní lítá po bytě, jako kdyby byla na baterky, turbo želva! Sežere toho tolik, že se nestačíme divit, nestačíme ani kupovat saláty.

Bohužel si kousne do všeho, co ji přijde do cesty! Nejvíc to schytává náš zelený koberec v obýváku. Bohužel želvy vidí barevně, takže ji to dost láká!

Má někdo stejný problém? Nebo nevíte co s tím?
Mám navštívit zvěrolékaře? :?:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, myslím, že se hodí menší přirovnání - jedu v zimě autě na letních gumách, potmě a bez světel,… poslední
Zydy 05.03.2014 20:50
Zydy

Ahoj, myslím, že se hodí menší přirovnání - jedu v zimě autě na letních gumách, potmě a bez světel, ano, auto jede, dojedu asi kam bych chtěl, ale za jakou cenu a jak dlouho mi to asi vydrží? Tak bych to přirovnal k té péči o želvu. Zrovna suchozemské želvy jsou docela odolné, spíše bohužel pro jejich život. Ale spíše než abych se tady čertil, vzal bych si rady k srdci. Teď to vypadá fajn, ale za rok přijde dotaz - proč má želva umřela? Ber to tak, že to želva žije stále není výsledek toho, že má OK podmínky, ale výsledek toho, že opravdu přežívá... :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru