Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem A. geniculata toxicita

Zdravím, zajímalo by mě, jak je to s toxicitou tohoto druhu. Četla jsem jak to, že jsou jedovatí, tak i to že jejich jed pro člověka není moc nebezpečný. Do budoucna bych si ho chtěla pořídit, tak abych byla v obraze :-) Pro rýpaly: nemám v plánu na něj případně sahat. Mám z pavouků fóbii, ale právě proto mě fascinují :-) Takže žádné ňuňání nebude a do tera nejspíš jen peánem :-) Jen bych si chtěla ujasnit tu jedovatost, protože info co jsem zatím našla se různí.
Předem díky za všechny odpovědi :-)

Předmět Autor Datum
Taky zdravím, Předně je třeba si uvědomit, že geniculata je poměrně velký pavouk.to znamená, že má…
sheWcza 11.03.2014 21:52
sheWcza
Díky za reakci :-) No jak už jsem psala, ruku k němu případně nestrčím ani za zlaté tele :-) O tom,…
V.R. 11.03.2014 22:01
V.R.
Jak jsem již psal, nejhorší pravděpodobně bude mechanické poškození a následná infekce než samotný j…
sheWcza 11.03.2014 22:11
sheWcza
Co jste s tou gramnostolou dělal, že Vás kousla? Ta naše by na sobě nechala štípat dříví a v životě…
V.R. 11.03.2014 22:18
V.R.
Předělával jsem ji do většího tera a nějak se asi lekla, nebo měla blbej den. Žena mno ;-)
sheWcza 11.03.2014 22:24
sheWcza
myslím si,že právě jed bude o dost nepříjemnější, než samotné poškození chelicerami...zas tak velký…
vavres 11.03.2014 22:24
vavres
Jak vyčistíte pořádně 2 cm hlubokou ránu která se okamžitě stáhne? Já byl kousnut 2x dvěma druhy skl…
sheWcza 11.03.2014 22:34
sheWcza
Pokud se ti pavouk líbí, není důvod si ho nepořídit. Sama píšeš, že se s ním nehodláš mazlit, tudíž…
carlos 12.03.2014 07:05
carlos
Díky za všechny reakce :-) Nijak moc se nebojím toho, že by mě to zvíře případně někdy kouslo, spíš…
V.R. 12.03.2014 07:40
V.R.
Nazývat někoho lemplem na internetové poradně je hrdinský čin. Nazval bych to spíše lehkovážností. P… poslední
sheWcza 12.03.2014 09:59
sheWcza

Taky zdravím,

Předně je třeba si uvědomit, že geniculata je poměrně velký pavouk.to znamená, že má i velké chelicery a mechanické poškození Vašeho těla (místo kousnutí) nebude zanedbatelné. S největší pravděpodobností se Vám tam dostane infekce a rána bude škaredě hnisat, poněvadž pavouci mají mimotělní trávení a tak mají v okolí chelicer velké množství bakterií. Ohledně jedu Vám nikdo přesně moc neporadí, každý organismus bude reagovat jinak. Geniculata má velké množství jedu a (aspoň teda ty moje) útočí na vše co se v jejich blízkosti pohne. I na pramen vody ze stříkačky. Ale jsou to krásní pavouci.

Díky za reakci :-) No jak už jsem psala, ruku k němu případně nestrčím ani za zlaté tele :-) O tom, že mají hodně jedu jsem četla, ale v tom samém článku se psalo, že na větší obratlovce není příliš účinný. Ale zkoušet to nehodlám :-)

Jak jsem již psal, nejhorší pravděpodobně bude mechanické poškození a následná infekce než samotný jed. Samozřejmě za předpokladu, že nejste alergická. Mohu Vám však napsat z vlastní zkušenosti, že to není nic super co by si člověk chtěl zopakovat. Mě kousla Gramostola rosea a opravdu už bych to nechtěl znovu opakovat. A to mám 98 kg 187 cm

Co jste s tou gramnostolou dělal, že Vás kousla? Ta naše by na sobě nechala štípat dříví a v životě se nesnažila ani vyčesávat. A to jsme jí používali i na ukázky dětem (ZŠ, MŠ). Sice vím, že máme extrémního kliďase, ale rózy jsou obecně pohodáři. No a já mám nějakých 50kg, takže bych nemusela dopadnout úplně dobře :-)

myslím si,že právě jed bude o dost nepříjemnější, než samotné poškození chelicerami...zas tak velký je nemaj, aby to bylo třeba na šití:) infekce snad taky nebude nějak závažná při pořádném ošetření rány. hlavně díky tomu jedu to bude bolet jak kráva, o tym asi žádná.

Já mám adult samici genikuláty taky celkem žravou,jinač je ale celkem klidná.Je to kus od kusu...tak či tak je to velmi snadno chovatelný pavouk se kterým se snadno manipuluje, v případě potřeby.

Pokud se ti pavouk líbí, není důvod si ho nepořídit. Sama píšeš, že se s ním nehodláš mazlit, tudíž bych nerozvíjel nějaké teorie o toxicitě či agresivitě. Pavouky chovám 18 let a nikdy mě žádný nekousl. Pokud se to někomu povedlo, je to buď masochista nebo lempl. Pokud někoho kousl opakovaně, nemám slov (nemyslím nikoho konkrétního).

Díky za všechny reakce :-) Nijak moc se nebojím toho, že by mě to zvíře případně někdy kouslo, spíš si jen doplňuju informace. Nechci si pořizovat nic extrémně jedovatého (třeba takové Poecilotherie). Máme v plánu zakládát rodinu a představa že mi byt obývá spolu s děckem i nějaký takovýhle jedák se mi moc nelíbí. Stačí partnerovy příšery, ty brzo zvládnou sežrat i mě :-D

Nazývat někoho lemplem na internetové poradně je hrdinský čin. Nazval bych to spíše lehkovážností. První pavouk mě kousl při vydělávání z terária. Byl to ten nejklidnější pavouk u nás doma, jenže se lekl. A druhý mi vyběhl po 45 centimetrů dlouhé pinzetě, při odebírání kokonu a zakousl se mi přímo do zápěstí. Kdybych choval 18 let Brachypelmy a koukal na ně přez dvojté sklo, pravděpodobně by mě též žádný nekousl. Troufnu si tvrdit ani za 50 let. (Nemyslím nikoho konkrétního)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru