Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem A. geniculata toxicita

Zdravím, zajímalo by mě, jak je to s toxicitou tohoto druhu. Četla jsem jak to, že jsou jedovatí, tak i to že jejich jed pro člověka není moc nebezpečný. Do budoucna bych si ho chtěla pořídit, tak abych byla v obraze :-) Pro rýpaly: nemám v plánu na něj případně sahat. Mám z pavouků fóbii, ale právě proto mě fascinují :-) Takže žádné ňuňání nebude a do tera nejspíš jen peánem :-) Jen bych si chtěla ujasnit tu jedovatost, protože info co jsem zatím našla se různí.
Předem díky za všechny odpovědi :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se ti pavouk líbí, není důvod si ho nepořídit. Sama píšeš, že se s ním nehodláš mazlit, tudíž…
carlos 12.03.2014 07:05
carlos
Nazývat někoho lemplem na internetové poradně je hrdinský čin. Nazval bych to spíše lehkovážností. P… poslední
sheWcza 12.03.2014 09:59
sheWcza

Pokud se ti pavouk líbí, není důvod si ho nepořídit. Sama píšeš, že se s ním nehodláš mazlit, tudíž bych nerozvíjel nějaké teorie o toxicitě či agresivitě. Pavouky chovám 18 let a nikdy mě žádný nekousl. Pokud se to někomu povedlo, je to buď masochista nebo lempl. Pokud někoho kousl opakovaně, nemám slov (nemyslím nikoho konkrétního).

Nazývat někoho lemplem na internetové poradně je hrdinský čin. Nazval bych to spíše lehkovážností. První pavouk mě kousl při vydělávání z terária. Byl to ten nejklidnější pavouk u nás doma, jenže se lekl. A druhý mi vyběhl po 45 centimetrů dlouhé pinzetě, při odebírání kokonu a zakousl se mi přímo do zápěstí. Kdybych choval 18 let Brachypelmy a koukal na ně přez dvojté sklo, pravděpodobně by mě též žádný nekousl. Troufnu si tvrdit ani za 50 let. (Nemyslím nikoho konkrétního)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru