Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výstava hadů na Stanici přírodovědců v Praze na Smíchově

Doufám, že budou odpovídat pouze lidi, co navštívili i skleník a nejen výstavu hadů, ideálně s trochou rozumu, soudnosti a odbornosti.
Jako zadavatel prispevku, a zaroven clovek, ktery na stanici uz cca 10 let uci prave teraristiku tak trochu citim povinnost se k tomuto vyjadrit, ackoli nepopiram, ze muj pohled bude nutne minimalne lehce neobjektivni, hlavne vzhledem k tomu, ze celou situaci vidim tak trochu "zevnitr".

V prvni rade bych Vas chtela poprosit - vyvarujte se prosim vulgarismu. Diky. I kdyz se obavam, ze vypisovani na mistnim foru situaci na stanici v nicem nepomuze, bylo by fajn, kdyby se diskuse vedla ve vsi slusnosti.

někdo udělá výstavu v areálu, kde se k plazům přistupuje značně neodborně?
Takhle: Nemyslim si, ze by se k plazum na stanici pristupovalo neodborne. Problem, ktery treba Vy vidite podle vseho hlavne u kajmanek (a ja ho treba vidim na jinych mistech) bych v extremu spis prirovnala k situaci, kterou je obcas mozne videt v ruznych zoologickych zahradach, kuprikladu takove ty spolecne expozice hroznysu a leguanu, pripadne agam kocincinskych, co si ukousane ocasy koupou v bazenku s vodnimi zelvami apod. Je to spatne? Bezesporu ano. Je to zpusobene odbornosti/neodbornosti chovatelu? Nemyslim. Mozna si rikate - tim hure. Ale situace vzdy neni tak jednoducha, jak se na prvni pohled zda. Zkuste sklenik nekdy navstivit a s chovateli si promluvit.

Navic, ti sami - podle Vas neodborni - chovatele dokazali pripravit vystavu, ktera myslim byla opravdu pekna, naucna a celkove vydarena, s kvalitnim odbornym vykladem pro skoly, krouzky i sirsi verejnost. Cim to je? Ze by hlavne tim, ze najednou meli ti sami chovatele na kratkou dobu "volne ruce" a nemuseli bojovat s jinymi okolnostmi, ktere jim treba komplikuji praci na "jinych frontach"?

Normální začínající lidi bez náznaků odbornostosti tady "zkušení chovatelé" sestřelují jednoho po druhém a tady nikdo nic neřekne k něčemu tak do očí bijícímu a léta trvajícímu? Pak se divte, že se vychovávaj zmetci, kde jsou systémem podporovaný zhnilý základy nevyroste nikdy nic zdravýho.
I kdyz stanice ma svoje chyby, ktere nekdo vidi vice, nekdo mene a nekdo je k nim shovivavejsi, rozhodne si nemyslim, ze zapory prevazuji nad klady, at uz pro ty decka, co se tam nekteri z nas snazime vychovavat nejakym rozumnym smerem, nebo pro zvirata.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny