Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výstava hadů na Stanici přírodovědců v Praze na Smíchově

Na tyto základní věci jsem nedostal ani jednu odpověď,
A co odemne chcete slyset? Ze na stanici neni vse idealni? Nebo chcete slyset obhajobu ubikaci, ktere je z urciteho hlediska mozne vylepsit? Ano, mate pravdu, v nekterych by to urcite mozne bylo. Ackoli, kuprikladu zrovna ten chov tmavek ve skleniku ve vykachlickovanych terariich, kde ma zvire moznost se dostatecne vyhrat, a ma k dispozici vodu k napiti, i kdyz ne treba v nadrzi o rozmerech, do kterych se bezezbytku vejde ale nema k dispozici ukryt, za tyrani hodne extremniho prirovnani ke koncentraku nepovazuji. A pokud mohu soudit z osobnich navstev soukromych i verejných chovu nebo univerzitnich zarizeni, tak to ma minimalne podobne i xy lidi, kteří velke hady chovaji a třeba i odchovavaji.
Ja respektuji Vas vyhraneny nazor, ale zaroven OSOBNE nesouhlasim s Vasim absolutnim a bezvyhradnym odsouzenim stanice jako chovatelskeho zarizeni a vzdelavaci instituce, nebo s vyrazy, jakymi castujete lidi, kteri na stanici pracuji. To bychom totiz mohli stejnym zpusobem odsoudit podobne organizace a instituce po cele republice, vcetne mnoha zoologických zahrad. Budte si jist, ze temer v kazde se vyskytuji prohresky (viz jeden z mych predchozich prispevku), které nejsou z urciteho hlediska zcela v poradku. Pak nam ale z podobnych instituci nezbyde vubec nic a vytrati se s nimi i vsechno to pozitivni, co lidem nebo zviratum prinaseji.
V kazdem pripade – o zadnem „tutlani“ cehokoli se nikdo nesnazi. Kazdy ma moznost si na stanici zajit a posoudit stav nadrzi i zvirat, pripadne si promluvit s chovateli, s vedenim, sdelit jim sve připominky a nazory na to, jak jsou zvirata na stanici chovana. Ja sem nepisu kvuli tomu, abych nekomu podsouvala sve nazory, delala prostrednika stiznostem, nebo sem psala oficialni stanoviska stanice. K tomu ostatne ani nejsem kompetentni. Neberte to prosim ani jako jakekoli „spickovani“. Vyzval jste navstevniky poradny, kteri na stanici byli k diskusi – tedy jsem jako zadavatel prispevku reagovala. To, ze mame na celou problematiku v nekterych smerech odlisne pohledy – to je zkratka fakt, se kterym nic neudelame. Berte to ale tak, ze v mych reakcich jde vzdy pouze o MOJE OSOBNI vyjadreni k veci z pozice cloveka, ktery na stanici externe uci kazdy tyden teraristiku a obcas pruvodcuje i nejake ty skoly, kde se snazi predavat to nejlepsi, co stanice jako instituce dokaze nabidnout.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny