Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gekončík zvrací

Dobrý den,
včera jsme si z burzy přivezli 3 gekončíky noční (2 samičky a 1 samce). Jsou to ještě mláďata, ale jsou stejně velká. Když jsme je dali do terária, tak byli v pohodě, vůbec na sebe nebyli agresivní atd. Dnes jsem jim dala do terária 2 malé cvrčky, jen na zkoušku. Ale jak je uviděla jedna z samiček tak se pozvracela. To co vyzvracela vypadalo jako menší mouční červy. Četla jsem, že se mláďata můžou pozvracet když se přejí. Nevíte z čeho by to mohlo být?
Děkuju za odpovědi

Předmět Autor Datum
nerozumiem preco krmit cervamy...nove do karanteny a krmit striedmo obalovanou potravou(vapnik plus…
rast 24.03.2014 01:29
rast
Gekončíci noční se klidně můžou krmit moučnými červy, v tom není žádný zásadní problém - spousta cho… poslední
lucifer 24.03.2014 15:57
lucifer

nerozumiem preco krmit cervamy...nove do karanteny a krmit striedmo obalovanou potravou(vapnik plus vit and mineral.),cvrcky,najlepsie s precvaknutymi klbmi....je rozdiel aj v gekoncikom rozmacknutym a ochutnanym hmyzom,alebo vyvratenym...to druhe dobre neni,ale treba ih nehatv karantene(?) presreat a vyhladnut,ak sa vam kce,alebo mate znameho veta fajn,treba sa s nim skamosit...

Gekončíci noční se klidně můžou krmit moučnými červy, v tom není žádný zásadní problém - spousta chovatelů je má trvale jen na moučňácích. A o prasárně s lámáním nohou u cvrčků ani nemluvě. (o pravopise vůbec škoda mluvit, část textu jsem nerozluštil, a není to tím ze bych nemluvil řečí vašeho kmene) Jinak co se týče topicu - snad se jen přežrali ještě u chovatele, plus pak stres z dopravy a nové prostředí..? Sledoval bych jestli žerou, jak jsou aktivní, a držet je samozřejmě v karanténě - odděleně od ostatních zvířat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru