Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík nočný-Problém s prednými labkami

Dobrý deň

Mám doma Gekončíka nočného, už bude mať rok. No nedávno som si všimol že má problém s lozením. Ked chce urobiť tzv. krok s prednou labkou tak ako keby ju nevedel dvihnúť. a hýbe s ňou strašne pomali a trasľavo :-( má ju ako keby skrútenú. Najprv mu to začala robiť len jedna noha no po týždni aj druha predná. Podmienky na chov sú dobré, bol u mňa aj jeden pán ktorý sa zaoberá teraristikou a ties povedal že to je dobré. A ešte niečo v poslednej dobe mi málo žerie. Krmim ho sarančatami a cvrčkami. Predtým ako chcem ísť na veterinu tak by sa chcem obrátiť pomocou na vás či by ste náhodou nevedeli poradiť.

Za všetky rady vopred Ďakujem.

Předmět Autor Datum
Co jsou dobré podmínky chovu? Popište to. Dle mého ale nedostává vápník, a trpí na křivici, čemuž od…
Atheris. 25.04.2014 18:08
Atheris.
Tlapky se mu krivi kvuli nedostatku vapniku, davate mu nejakou vitaminovo-mineralni smesku?
lucifer 25.04.2014 18:30
lucifer
Souhlasím. Já když slyším o takových "dobrých podmínkách chovu", se mi ježí vlasy.
Naomi 25.04.2014 18:38
Naomi
Chtel jsem se zeptat. Proc ma byt u gekonciku miska s cervama když se krmeni cervama nedoporucuje? N…
yura 25.04.2014 19:16
yura
Gekoncici nocni muzou byt krmeni moucnymi cervy bez jakychkoliv problemu. Ja jim davam do teraria mi…
lucifer 25.04.2014 19:28
lucifer
Diky za odpověď. Jen mi teda není jasne, když tam budou mit ty cervy. Jak často je pak mam krmit cvr…
yura 25.04.2014 19:36
yura
Ještě využiju tohohle vlakna. Jestli by nebylo vhodne do toho vlhkého boxu pouzit něco jako tohle ht…
yura 25.04.2014 19:31
yura
raselinik je do tech vlhkych ukrytu dobry, ale na nejake teraburze ho nejspis sezenete mnohem levnej…
lucifer 25.04.2014 19:38
lucifer
Dik za odpověď. Budu v tom eshopu brat další věci, tak vemu i ten raselinik. Na burze toho bude urci…
yura 25.04.2014 19:46
yura
Ja u nich nemam pisek zadny, jen na plosinky kam chodi kadit jsem nasypal tenkou vrstvu obycejneho "…
lucifer 25.04.2014 20:47
lucifer
Ja jsem se dival v obi na ten 20kg pytel, ale on ten pisek je hrozne mokrej. Nechcu tak mokrej pisek…
yura 25.04.2014 21:19
yura
Tak pro jiná zvířata nejsou až tak vhodní, ale zrovna eublíci s nima problém nemají. A písek snad mů…
Naomi 25.04.2014 21:32
Naomi
když ten mokrý písek z pytle z Obi nasypeš do terárka, tak je druhý den suchý. A zvířata si s tím hl…
Aurifer 25.04.2014 22:22
Aurifer
A jak ty skořápky drtis, to musí byt uplne na prasek, jinak by jim ty ostre kousky mohly ublížit ne?…
yura 25.04.2014 23:54
yura
na prášek právě ne, to by se jim špatně sbíralo a žralo...normálně na takový drobný kousky. Já to dr… poslední
Aurifer 26.04.2014 00:14
Aurifer

Chtel jsem se zeptat. Proc ma byt u gekonciku miska s cervama když se krmeni cervama nedoporucuje? Nebude jim stacit, když je budu podle stari denne nebo obden normalne krmit cvrckama, svabama? Jinak chápu to dobře ty vitaminy, ze tema se pouze obaluje krmeni(nenechava se v misce, třeba spolu s tim vapnikem?) a vapnik ma byt v misce furt v terarku stejne jako voda..? Budu objednávat vitaminy, teplomer atd.. Na tehle stranakch, tak se chci zeptat, jestli je tenhle vapnik pro gekonciky vhodny http://www.robimaus.cz/cs/vitaminy-a-mineraly/1090 -vapenec-mlety-jemny-8595203001524.html#.U1qYE2fNv Dc
Multivitaminy budu stridat ruzne znacky. Prece jen kazde ma trochu jiné slozeni a stejne jako u lidi je asi dobře to stridat..

Diky za odpověď. Jen mi teda není jasne, když tam budou mit ty cervy. Jak často je pak mam krmit cvrckama/svabama a jestli vůbec? Jinak v tech cervech se vůbec nevyznam. To v te misce v terarku vydrzi prezivat jak dlouho? Planuju, ze si zaroven při porizovani gekonciku poriditm svaby na chov a nez se rozjede, tak je krmit cvrckama. To mam ještě chvoat cervy? :-)

Dik za odpověď. Budu v tom eshopu brat další věci, tak vemu i ten raselinik. Na burze toho bude urcite plno, ale protože tam chcu poridit gekonciky, tak uz bych chtěl met to terarko pripravene.. Chci tam poridit i pisek do toho terarka, když uz te tak otravuju, co myslis, jaky vzit, tenhle http://www.robimaus.cz/cs/pisky/1184-pisek-terarij ni-zluty-jemny-4kg-robimaus-8595203001654.html#.U1 qfAGfNvDc nebo ten hrubsi? http://www.robimaus.cz/cs/pisky/1185-pisek-terarij ni-zluty-hruby-4kg-robimaus-8595203001661.html#.U1 qfJ2fNvDc Nebo vzit od každého a smychat to? :-)

Ja u nich nemam pisek zadny, jen na plosinky kam chodi kadit jsem nasypal tenkou vrstvu obycejneho "do detskych hrist" kvuli snazsimu uklidu. Jinak ten pisek od Robimause bude nejspis OK, ale za tu cenu mate v kdejakem Obi nebo Bauhausu 25Kg pytel.

Ad. krmeni - muzete to klidne stridat, nebo tam muzou nit trvale misku s moucnaky (vydrzi dokud se nezakukli a nejsou z nich pak potemnici, radove v tydnech) a sem tam prihodit neco jineho. Moucne cervy neni problem koupit za dobrou cenu - muzete je zkusit i chovat. Mne se to ale nejak moc nedari, jediny hmyz ktery mi nevim proc porad vzdoruje :-)

Ja jsem se dival v obi na ten 20kg pytel, ale on ten pisek je hrozne mokrej. Nechcu tak mokrej pisek davat do terarka... Jinak to je teda prekvapeni s téma cervama. Vsude i tady na teraporadne lidi rikaji, ze moucnaky spis ne, ze jsou moc tucni a ne moc vyzivni tak jak to teda je heh.. Ja jsem mel ty cervy doma, když jsem mel malého stira a pamatuju si, ze jsem jim tam jen hazel chleba a po chvilce me tam všude behali cerni brouci. :-)

když ten mokrý písek z pytle z Obi nasypeš do terárka, tak je druhý den suchý. A zvířata si s tím hlavu nelámou, prostě zapršelo. Proč ze všeho děláš takovou vědu?

Jinak co se týče vápníku, tak mě se u eublíků osvědšilo jim nechat v terárku misku s drcenýma vaječnýma skořápkama, ty berou asi uplně nejrači ze všeho.

na prášek právě ne, to by se jim špatně sbíralo a žralo...normálně na takový drobný kousky. Já to drtim v hmoždíři, někdo jinej třeba v kafemlejnku nebo mixéru. to je fuk.. jinak skořápky předtím buď zaleju horkou vodou a pak nechám uschnout, nebo na chvilku dám do mikrovlnky (ale tak, aby se nespálily)

jinak by jim ty ostre kousky mohly ublížit ne?

ale božínku ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru