Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po stránce odbornosti je to poměrně zdařilý pořad. Jedná se o přední chovatele krajt v USA. Shawn je…
a. 07.05.2014 20:40
a.
Co jsem zatím viděl, nevypadalo to špatně. Osobně mám sice raději "starého pána" - sir David Attenbo…
Petr60zelv 07.05.2014 21:56
Petr60zelv
No ono než se tady hádat, by bylo lepší ten seriál kvůli kterému vlákno vzniklo shlédnout. Oni ti lo…
strejc 09.05.2014 22:12
strejc
Nepůvodním druhy buď utratí a nebo je dají do nějaké rodiny-to asi zřídka. Ale na ochránění původní… nový
Janiska 25.05.2014 07:42
Janiska
Právě na prima zoom skončilo Tajemství přírody (1). Díl byl o hadech a 95% času bylo o jedácích a mu… nový
solidus 25.05.2014 09:14
solidus
Zdarec lidi. Nevíte o stránce kde to funguje ? Na coolu to přestali pouštět po odvysílání "posledníh… poslední
Divočák 26.12.2015 18:20
Divočák

Po stránce odbornosti je to poměrně zdařilý pořad. Jedná se o přední chovatele krajt v USA. Shawn je první na světě, kdo odchoval albinotické aligátory a stále je asi i jediný, kdo je odchovává. V chovu má takové lahůdky jako albíno leguány, krokodýly filipínské, kubánské, štítnaté nebo dokonce poměrně nově i orinocké krokodýli a další zajímavé chovance. Rozhodně se z pořadu člověk i o praktickém chovu může někdy něco dozvědět..Greg se naopak specializuje na krajty, ale také se v domácích chovu snaží rozmnožit svojí dospělou skupinu albinotických aligátorů a chová dalších několik druhů krokodýlů.

Co jsem zatím viděl, nevypadalo to špatně. Osobně mám sice raději "starého pána" - sir David Attenborough - Life in a Cold Blood (Život plazů a obojživelníků) se mi líbí moc, případně Nigel Marven, byť ten je hlavně prý ornitolog.
To, že český překlad bývá zmršený, je žel Bohu spíš pravidlo, než výjimka...

No ono než se tady hádat, by bylo lepší ten seriál kvůli kterému vlákno vzniklo shlédnout. Oni ti lovci krajt nejsou žádní zachránci a ochránci. Jsou to komeriční chovatelé plazů, kteří si sami vymysleli námět na televizní show. Odchycené krajty rozhodně nikde na svobodu nevypouštějí nýbrž je utrácejí stejně tak ty zmíněné leguány.O dle mne nelidských pokusech na hroznýších(celkem sedm kusů), které zkoušeli chovat při teplotách blízkých nule a kteří po týdnech v nevyhovujících podmínkách všichni umřeli nemluvě.

Ten seriál je jeden z nejhorších jaké kdy byly vysílány. Nemá absolutně žádnou vzdělávací hodnotu o lovených zvířatech se člověk pořádně nic nedoví a neustále musí sledovat a poslouchat infantilní stupidní vtípky třech hlavních "postav". A potom tu bude někdo útočit na češství bože pár facek a zákaz vstupu na fórum.

Právě na prima zoom skončilo Tajemství přírody (1). Díl byl o hadech a 95% času bylo o jedácích a musím říct, že na poměry televize to bylo velice velice kvalitně zpracované, bez bludů a vlastně mě nenapadá ani nějaký větší renons. Vše velmi pěkně vysvětleno, ukázáno a na konci zmínka o vyvražďování chřestýšů v USA. Opravdu velice pěkné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru