Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov cvrčků

Dobrý den,

chtěl bych Vás poprosit o radu v chovu cvrčků domácích.Odebírám větší množství dospělců(5l),chtěl bych odchovat malé cvrčky pro mláďata chameleonu.První krok,tedy nakladení a inkubace mi funguje.Malé cvrčky přemístím do plastových nádob cca 35x45 cm z poloviny naplněnou obaly od vajec a dám do zateplené skříně s teplotou 30 stupňů.Jako krmivo mám brambor,mrkev,čínské zelí,psí granule a pšeničný šrot.Ovšem po 2-3 dnech je dno pokryté mrtvolkami a do velikosti 5-7 mm dochovám doslova pár kusů.Někde píšou,že se mají občas lehce porosit,i to jsem zkoušel.Můžou tu bramboru?Přitom ji doslova obsypou,že není vidět.Kde dělám chybu?Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Ty pidiblechy chtej vyssi vlhkost, ale zas aby se neutopili v kapkach vody. Asi bych se vyhnul te br…
lucifer 10.05.2014 19:57
lucifer
Zkus bramboru vysadit a prolozit prolozky vlhkymi ubrousky. Vymenuj je casto, potrebuji je mit alesp…
bazarTuningu.cz 10.05.2014 20:02
bazarTuningu.cz
Cvrčky jsem inkuboval při pokojovce. Mikrocvrčky po vylíhnutí jsem přesypal do litrového průhledného… poslední
Čáry 10.05.2014 20:42
Čáry

Ty pidiblechy chtej vyssi vlhkost, ale zas aby se neutopili v kapkach vody. Asi bych se vyhnul te brambore a cinskemu zeli (u toho mam vzdy strach aby nebylo "vylepsene" nejakou chemii, ale mozna se bojim zbytecne). Ja vyklopil vzdy kladiste s vlhkym lignocelem do ctvercoveho boxiku cca. 20x20, dal tam kus plata a na nej krmeni. Viko s jen omezenym vetranim, aby to prilis nevysychalo. Darilo se tomu dobre, az povyrostly na ty 3-4 mm tak uz se to mohlo presypat do normalniho vetsiho "sucheho" boxu.

Cvrčky jsem inkuboval při pokojovce. Mikrocvrčky po vylíhnutí jsem přesypal do litrového průhledného boxu s větráním od zmrzliny. Na dno ubrousek a kus plata od vajec. Krmivo pouze listy od pampelišky a šrot z ječmene a pšenice. Množilo se mi to tu v paneláku při pokojové teplotě po tisících s nulovým úhynem. Potrava i ubytování (poze větší box) bylo stejné i pro dospělce a vše bez problémů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru