Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OT - kotě vytrvale hází bobky mimo záchod...

Omlouvám se za uplně ne-terarijní dotaz, ale už jsme doma lehce zoufalí a věříme, že nám tu někdo bude schopen poradit s našim uplně nemožnym malym kocourem. Jsou mu 4,5 měsíce a je to "náš odchov". Jako kotě se brzy naučil chodit na kočičí WC, ale tak před měsícem se rozhodl, že wc je prostě jenom na čurání a bobky tvrdošíjně sype na jedno "svoje" místečko u zdi, kousek od jeho wc.
Zkusili jsme všechno možný - menší záchod, větší záchod, krytej záchod, nekrytej záchod, jiný stelivo, přemístit záchod na jeho kadící místo (nezabralo - hodil to zase vedle), kápnout do wc kozlík... A prostě nic. Občas ho chytíme před činem - vždycky brutálně hrabe na plovoučce než se do toho pustí, tak po přendáme do záchoda, tam se pak vykadí, vyleze ven a zahrabává opět na plovoučce. Zároveň by se ale v životě nevyčural mimo záchod. čím to může být a co s tím???

Předem moc děkuju za postřehy a rady, fakt už nevíme, co s tim trdlem dělat...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po delší době obnovuju. Už jsme z toho blbečka fakt zoufalí.. Pokusili jsme se to vyřešit tak, že js…
lillek 28.07.2014 11:56
lillek
Ahoj, když jsem s přinesl první kotě, tak ignoroval záchod, a chodil jinam. Po pár pokusech jsem zá…
solidus 28.07.2014 12:14
solidus
Díky moc.. Přemístění záchoda jsme zkoušeli - bez úspěchu:-/ Poblíž místa, kde žere, to nemá, misky…
lillek 28.07.2014 12:22
lillek
Cim nevím, my to v případě nehody řešíme proste vytrenim, takže nějaký saponat. Naše cici ale cíleně…
solidus 28.07.2014 13:38
solidus
Máme ještě starší dospělou uplně normálně fungující a čistotnou kočku, takže vzor by měl... Dřív js… poslední
lillek 28.07.2014 14:34
lillek

Po delší době obnovuju. Už jsme z toho blbečka fakt zoufalí.. Pokusili jsme se to vyřešit tak, že jsem pod celý balkónový dveře, kam ty bobky hází, vytvořili jeden velikej improvizovanej záchod, kam teda tak z 50% chodil, z 50% to pokládal před něj.. Jelikož nám to ale značně komplikovalo vlez na ten balkón (plus to nebyl uplně stoprocentní úspěch), rozhodli jsme se to po dvou měsících zkusit odstranit. A ejhle, zase kadí neomylně pod dveře, vedle záchoda! Tu podělanou podlahu vždycky důkladně vydezinfikuju, vyoctuju apod., aby to z toho pokud možno necejtil a netáhlo ho to tam znova, ale bezúspěšně! Už fakt nevim, takže fakt ocenim jakejkoliv tip.... Prosíííím!

Ahoj,

když jsem s přinesl první kotě, tak ignoroval záchod, a chodil jinam. Po pár pokusech jsem záchůdek přemístil a od té doby ok - důvod údajně ten, že kočka nechce kadit poblíž místa, kde žere (a poblíž je pro kočku širokej pojem :-D).

A pak myslím, že kočky se snaží přečůrat a překadit savo, pokud desinfikuješ tím.

Asi rady nahoubeles, ale třeba jako vodítko ...

Díky moc..

Přemístění záchoda jsme zkoušeli - bez úspěchu:-/ Poblíž místa, kde žere, to nemá, misky jsou dokonce v jiný místnosti..

Savem nedezinfikuju, ale je to zajímavá informace. Čim teda ideálně dezinfikovat?

Kocourovi je už 7 měsíců, má skoro 5 kilo a nedávno byl kastrovanej, takže už to není žádný zmatený kotě, takže máme fakt strach, že už se nám nepodaří ho to přeučit, ale i tak pořád doufám v nějakej tip...

Cim nevím, my to v případě nehody řešíme proste vytrenim, takže nějaký saponat. Naše cici ale cíleně mimo necuraji, nekadí.

Nečetl jsem cele vlákno, mate jen jednu? Co pořídit kámoše? Treba mu pak dojde, jak se chovat, ideálně odroustlou čistotnou z útulku.

Nevim, nedokážu poradit, jen jsem to zkusil. Jeste si pamatuji, ze když jsme psa krmili barfem, tak když jsem na lince rozmrszoval dršťky, kastrovaný kocour vždy vyskočil na linku a pochcal je. Vždycky. Nevím proc, jinak jsou to zlatíčka. Neláká ho tam něco? A nebo je to proste vznik takovej.

Máme ještě starší dospělou uplně normálně fungující a čistotnou kočku, takže vzor by měl...

Dřív jsme měli číču, která se na stejné místo občas pro změnu vyčurala, tak jsem si říkala, že to z toho prostě cítí a proto tam chodí, ale když jsme to místo překryli právě tím mega improvizovaným záchodem, jak jsem psala, začal zase chodit před ten záchod... Prostě uplně jednoznačně preferuje podlahu... Fakt nechápu... :(

Je to fakt opruz, každej den jako první věc po příchodu domů uklízet kočičí bobky:( (ale dělá to i když jsme doma, takže nějakej truc ze samoty to podle mě není..). A o tom, že se chystáme na dovču a o kočky se nám sem bude chodit starat někdo z rodiny a bude to zahrnovat tuhle "radost", radši nemluvím..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru