Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejlépe na pánvi:-)
sheWcza 12.05.2014 21:22
sheWcza
A predtim je nechat vyprazdnit.. ;-)
Radar14 12.05.2014 21:33
Radar14
Vec nazoru, cervi lepsi nakrmit necim zajimavym, bylinky a tak...
bahno tablet 12.05.2014 21:43
bahno tablet
a jak dlouho smažit?
roxxicek 12.05.2014 21:47
roxxicek
Než to bude usmažený
cejna 12.05.2014 21:48
cejna
Do křupava....Sarančata jsou fajn máčený v čokoládě,červy mi nejedou,ale nej jsou cvrčci,takový čips…
strastav 12.05.2014 21:54
strastav
Me ty cokoladovy sarancata prijdou takovy, jak to rict, pokrytecky. Kdyz je jim, cejtim cokoladu a z…
bahno 13.05.2014 09:20
bahno
ono ten hmyz když se koupí, tak je nejlepší ho pár dní vykrmovat něčím dobrým (stejně, jako když se… poslední
Aurifer 13.05.2014 12:29
Aurifer

Me ty cokoladovy sarancata prijdou takovy, jak to rict, pokrytecky. Kdyz je jim, cejtim cokoladu a z pomerne drahyho sarancete nic nemam, sarance neni uplne chutove vyrazny a ta cokolada to dost prebije. Trocha soli staci.
Moucnaci jsou nejlepsi jen tak, syrovy, ale to asi neni uplne pro lidi co s hmyzem zacinaj. Zoophobaci nic moc, pomer maso/chitin dost nepriznivej.
Cvrci jsou dobry, asi idealni jako prvni hmyzi jidlo. 20-30s v rozpalenym oleji, trosku soli a fakt dobry chipsy jsou na svete. I mej dceri moc chutnaj, kdyz jdeme na burzu, vzdycky koupim krabicku a vecer je spolu zblajznem.
Kua, tesim se na podzim.

ono ten hmyz když se koupí, tak je nejlepší ho pár dní vykrmovat něčím dobrým (stejně, jako když se s ním krmí plazáci), páč na tom hladovým čerstvě koupeným krom chytinu nic moc není. takže ho pár dní dobře krmit a pak nechat den dva bez krmení, aby neměl plná střeva (krom červů, ty je naopak lepší nakrmit i před konzumací). Tak se zajistí, že na hmyzu je "maso" a navíc pak v něm člověk nemusí baštit to, čím ho krmil prodejce nebo překupník (různé nahnilé zbytky, občas mršinky atd). U zofů a moučňáků vykrmovat klidně i 14dní, ti tak rychle nepřibírají jako cvrčci a saranče, navíc prodejci je vesměs drží bez žrádla, jen na šrotu nebo otrubách, takže ti koupení červi jsou prostě vyhublí, jen chytinová šlupka. Když si s tím člověk dá trošku té práce a nezblajzne to ihned, tak je to pak uplně o něčem jiném :-) Já když koupím hmyz, tak mu nasypu ovesné vločky, piškoty, každý den čerstvou zeleninu a zelené (hlavně strouhanou mrkev, pampeliška atd) a pak ho zkrmuji, ale občas si klíďo udělám pro chuť na pánvičce, páč vím že v tom hmyzu není nic špatného. Jinak dobře nakrmený, čerstvě svlečený "blonďák" moučňáka nebo zofa je fajn i syrový, to je fakt..

Jinak s těma sarančema souhlas, v čokoládě chutnají spíš jak polomáčené sušenky a chuť vlastního sarančete zanikne. Ale když se pár dní krmí senem, vločkama + třeba rukolou, pampeliškou atd, tak pak mají jemnou trochu kořeněnou chuť.

I mej dceri moc chutnaj,

To mi trochu připomělo food festival na Zličíně, kde byla krom jiného i hmyzí kuchyně - přítomní dospělí na to koukali divně, ale děti se smaženým hmyzem, sušenkama s červama atd cpaly jak divý a vůbec neřešily, že to je hmyz :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru