Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paroedura Picta - Prosím o radu

Dobrý den, Chtěl bych začít s chovem plazů a jak jsem se dočetl tak Paroedura picta by mohla být ideální. Chtěl bych se ale zeptat na pár věcí, které mi nejsou jasné a nikde jinde jsem je nenašel.

1. - Vím, že se jedná o nočního tvora a tak bych potřeboval nějaké zkušenosti. Chtěl bych ho mít v pokoji, kde bydlím i s bratry. Nechtěl bych aby na mě byli naštvaní že je můj gekon budí. Máte někdo zkušenosti jak moc jsou aktivní nebo jestli vydávají nějaké zvuky? Navíc budu mít šanci je přes den vidět nebo budou ven z úkrytu jenom při krmení a v noci?

2. - V pokojíku než jdeme spát tak otevřeme dveře na balkon a chvíli větráme. Chtěl bych se zeptat jak toto vyřešit. Stačí i v tomto případě žárovka? Chtěl bych terárko vytápět přes den žárovkou tak těch 10-12 hodin. Bojím se, že při větrání by mola uvnitř poklesnout teplota a žárovka by nestačila. Děkuji

3. - jak skladujete krmivo? Kdybych si nakoupil cvrčky, kde je mám uchovávat? Nemám vůbec představu jak se s krmným hmyzem má zacházet. Můžou být třeba uschováni na balkoně? A jak moc mám gekona krmit? Vitamíny mám obalovat potravu pokaždé?

4. - Mám místo na terárko o velikosti tak 40 x 30 x 50 (přibližně). Bude to jednomu samci stačit?

Děkuji moc předem za Vaše rady a odpovědi. Chtěl bych moc plaza, ale nechtěl bych zbytečně ublížit tak krásnému tvorovi. Rád bych byl připraven nějakými vědomostmi od Vás zkušených chovatelů. Kdybyste měli nějaké speciální rady k chovu tohoto druhu budu za vše rád! :-) Přeji hezký den.

Předmět Autor Datum
1,2,3,4 : http://tera-blechoun.webnode.cz/nas-chov/paroedura -pictus/ 1. Paroedury picta nemám, mám… poslední
Miluška 16.05.2014 11:12
Miluška

1,2,3,4 : http://tera-blechoun.webnode.cz/nas-chov/paroedura -pictus/
1. Paroedury picta nemám, mám ibityensis a Goniurosaury a hluční rozhodně nejsou :-)
2. Teplota by v teráriu neměla klesnout pod 22°C.
3. Cvrčky mám ve větším plastovém boxu, ve víku vyříznutý otvor a přes něj přidělané muší pletivo. Uvnitř kartony od vajec, cvrčky krmím směsí ze strouhanky, mouky, granulí pro psy, ovesných vloček + přidávám vitamíny, déle mrkev, okurka, jablko, salát, listy od pampelišek ..... nutný je přístup k vodě, buď někde do mělké mističky, nebo ve formě toho ovoce, zeleniny. Každý týden jim box vyčistím. Přechovávám je v chodbě, v polostínu, při teplotě cca 22-24°C. Takto mě cvrčci vydrží asi 2 měsíce. Na balkon je můžete dát jedině v létě, cvrčci potřebují teplo, ale ne přímé sluníčko.
Jinak stačí pohledat na netu :-) je to běžně chovaný gekon.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru