Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský nezaostří?

Dobrý den. Máme doma chamíka 4 měs. starého. U nás je +- 2 měsíce. Chovatel od kterého ho máme chamíky choval bez UVB (dával jim přímo tekuté vitamíny). My ho máme pod výbojkou Terrasaur 100w + dosvícení 60 cm trubice. Potravu každodenně balíme do vápníku (nastrouhaná vápníková želvička)a jednou týdně do vitamínů (reptivite s D3), rosí se 1 denně, jen pokud je před svlekem tak i 2x denně (to hned běží na listy pít), všechno bylo naprosto v pohodě chamík žral cvrky i dubie z krmné misky i z pinzety, bez problémů střílel a vždy přesně. Poslední týden jakoby nemohl zaostřit do misky vleze celý a nechytne nic na pinzetu střílí tak 3cm mimo. Ale vidí, protože když s pinzetou zamáváme, tak ji sleduje ale vystřelí velde. Prosím o radu co vyzkoušet nejdříve: vyměnit výbojku za reptiglo 5 a dotopit obyčejnou, nebo se pokusit dodat více vápníku (ikdyž cvrci co papá jsou zavápněni dost)?

Tak nějak jsem zde na vláknech dočetl že by to mohlo být z těchto dvou příčin (světlo, vápník). Terárium je odvětrané dostatečně (dole pruh 6cm přes celé tero a nahoře 2/3 stropu). Tak nějak nevíme co dělat a chtěli bychom chamčovi pomoct než oslepne úplně.

Předem mockrát děkujeme za ochotu a veškeré rady, tipy a triky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mně tu želvičku taky v mejch začátcích ve zveráku doporučili... Já nevim, proč je takovej problém se…
lillek 19.05.2014 12:08
lillek
Chamík už má biomin h a zlepšuje se. Pomalu ale doufejme, že kvůli takové stupidní chybě o něj nepři… poslední
Viktorious 20.05.2014 19:27
Viktorious

Mně tu želvičku taky v mejch začátcích ve zveráku doporučili... Já nevim, proč je takovej problém sehnat v obyčejnym zverimexu nějakej "normální" vápník a tenhle nedostatek ještě kompenzujou tim, že raděj takovýhle nesmysly... Jasně, člověk si musí zjišťovat věci sám, ale je takovej prohřešek nepředpokládat, že vám ve zverimexu poraděj něco, co vám zabije zvíře?...

No, držim palce, řekla bych, že chameleon už snad má, co potřebuje, tak snad bude ok;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru