Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak velké terárko pro dvě želvy uhlířské???

také závidím prostor :-) jinak z vlastní zkušenosti vím, že uhlířkám více prospívá něco mezi stolem a terárkem, když jsem je měla v želvím stole, i přes svícení atd...neprospívaly tak úplně dobře, nemohu napsat, že by se jim nedařilo, ale nebylo to ono, malé přírůstky váhové, snížená aktivita....tak jsem znovu vlezla do všech možných článků a chovatelských zkušeností a nakonec je mám v teráriu, kdy dvířka jsou nahoře ( nikoli ze strany) a dle potřeby jsou jedny vyndané - léto a teplo. vyplatilo se mi opravdu hodně zvýšit vlhkost a dost jí hlídat, zdá se, že od doby, kdy se uhlířky začínají rozrůstat mezi populací "člověk", mnozí ne úplně znalí chovatelé toto podceňují ( též jsem dala na rady prodávajícího a nebylo to úplně to ono) a podceňují i nároky na teploty u tohoto druhu. od doby, kdy jsem jim ubikaci upravila a více hlídám, jsou vidět přírůstky a i vyšší aktivita želv. Nezapomínejte na seno a také na fakt, že těmto želvám do jídelníčku patří zařadit také nějaké to maso :-)
ještě takový dodatek - když jsem je jako maličké kupovala, měla jedna uhlířka miniaturní deficit na karpaxu, domnívala jsem se že jde ještě o defekt z vajíčka, nicméně dnes už vím, že defekt to je, ale trvalý a věřím, že k němu přispěl možná právě fakt, že nebyly až tak správně odchované, defekt se maličko zvětšil i v prvopočátečních podmínkách u mne - dala jsem na chovatele. No dnes už vím, že jí to zůstane, ale také vím, že nedošlo k nijak závažné chybě,přesto je to poučení. takže zkušenost předávám, třeba se vyvarujete podobných chyb. :-)
přikládám foto, bohužel nemám lepší, na jedné jsou obě dvě ve skupině ve venkovním výběhu- určitě si je tam najdete a na další určitě deficit sama uvidíte :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny