Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak velké terárko pro dvě želvy uhlířské???

Dobrý den.
Rozhodla jsem se pro kup dvou želviček uhlířských a tak zjišťuji info o chovu. Jen jsem nikde nenačetla jak velké by mělo být terárko??? Zatím bych je umístila do terárka po želvičce (stepní) co nám nepřežila zimování,ale předpokládám, že dlouho jim ta velikost stačit nebude. Proto prosím o radu, po jak velkém terárku mám koukat aby tam dvoum uhlířkám nic nechybělo???
Předem děkuji o radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak tak Auri to napsala přesně, já se trošku bála, protože když to začnu někde povídat ( hooodně vlh…
hathor 30.05.2014 21:25
hathor
tak se na mně lidi vrhnou, že to či ono není potřeba Njn, tak ona je to dost "tvrdá" a celkem přizp…
Aurifer 31.05.2014 01:36
Aurifer
Ahoj. Když jsme u toho nucení, měla bych dotaz. Mám třetí týden mládě (190 g) uhlířky a problém (já,…
carmilla 01.06.2014 16:53
carmilla
No, já teď na netu četla, že hlavně mláďata upřednostňují "flaxu" že až v dospělosti koukají víc po… poslední
Uju 15.06.2014 13:44
Uju

Tak tak Auri to napsala přesně, já se trošku bála, protože když to začnu někde povídat ( hooodně vlhka, klidně až pouštět "fontánku" a teplo, taky se rády do toho mokrého substrátu zahrabávají, takže mají i větší vrstvu, než evropské druhy, aby se mohly "rochnit" hodně rády se koupou, takže doporučuji i větší mělkou nádobu na vodu) tak se na mně lidi vrhnou, že to či ono není potřeba...no já jim to tak přizpůsobila a opravdu vidím velké zlepšení....živočišné "mršiny" milují - dávám jim tam pošlé i živé cvrčky,šváby, žížaly.....ale taky to nerada píši, protože není nad to, řídit se heslem "všeho s mírou" :-)

Ahoj. Když jsme u toho nucení, měla bych dotaz. Mám třetí týden mládě (190 g) uhlířky a problém (já, nikoli želva :-) ) s krmením. Když před ní postavím misku se zeleným (pampeliška, jitrocel, jetel) tváří se že to v životě neviděla (možná ne) a rozhodně to odmítá jíst. Oproti tomu cvrčky, ovocem, želvíma granulema by se cpala ostošest. Ale i u uhlířek by měla základ tvořit luční směs, ne? Zkusit natvrdo dietu (na pár dní) jen o trávě a doufat, že se umoudří nebo co radíte?

No, já teď na netu četla, že hlavně mláďata upřednostňují "flaxu" že až v dospělosti koukají víc po zeleném. Tak jestli to nebude tím.

Jinak všem děkuji za rady (teď jsem tu dlouho nebyla a tak bylo co číst) Bylo mi řečeno, že až si je donesu, že je mám dát ven na zahradu, takže letnit se budou venku a doma budu připravovat bydlení. Zatím želvý pult (něco mezi co mám po mé želvině a až povyrostou uzpůsobím jim zimní zahradu - nebude-li manža klást velký odpor :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru