Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Furcifer pardalis - svlek a složení stravy

Tak je to už měsíc a půl a ještě se nám nesvlékl... :/ (předchozí příspěvek před 14 dny zde: http://tera.poradna.net/q/view/305115-furcifer-par dalis-svlek?page=r305348#r305348)

A další je, že se mu moc nechce žrát cvrčky. Moučňáky jo, těch by sežral x za den, ale cvrčci okolo něj lezou a nic... Nevadí to, že žere tolik moučňáků? Sní jich tak 10 za týden možná více.

Předmět Autor Datum
Proč nepokračuješ ve starym vlákně? Moučňáky vyhoď někam do popelnice, není to pro chameleona vhodná…
Réza 18.05.2014 16:42
Réza
Nejí cvrčky, protožes ho zmlsal moučňákama, to je celkem normální. Neměl jsi bejt měkkej a vůbec mu… poslední
lillek 18.05.2014 22:17
lillek

Proč nepokračuješ ve starym vlákně?
Moučňáky vyhoď někam do popelnice, není to pro chameleona vhodná strava a už vůbec né pro chameleona v růstu. Bude je ale upřednostňovat před cvrčkama, takže je pak nebude chtít žrát. Hlad je ale nejlepší kuchař, takže se je žrát zase rychle naučí.
Chameleoni se svlékají tak často, jak rychle rostou. Pokud, jak píšeš, nežere moc cvrčků a jeho jídelníček tvoří z velké části moučňáci, tak to asi ani s tím růstem nebude slavné... Jinak si myslim, že to s tim svlíkánim dost prožíváš...

Nejí cvrčky, protožes ho zmlsal moučňákama, to je celkem normální. Neměl jsi bejt měkkej a vůbec mu je kdy dávat. Dej mu dva dny hladovku, to i mládě zvládne, a pak zkus třeba jinou velikost cvrčků.
A na pozorování svleků už se vykašli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru