Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ch. calyptratus privira oci

Zdravim ve spolek. Muj cca dva roky stary chameleoj zacal privirat prave oko.Vysadil jsem na par dni UVB a stale se to nezlepsilo. Naopak zacal privirat i to druhe. Krmim prevazne dubiema ktere mam na srotu, jablka a sem tam jina zelenina, ovoce. Obcas dostane cvrcky nebo sarancata. Dubie tvori zhruba 70% potravy. Samozrejme obaluji vapnikem. Dvakrat do tydne opaluji vitaminama. Musim priznat, ze v terariu neni 100% vetrani. Jestli vam neco rikaji teraria od nejmenovane osoby z pecky. Dva male rohy vetrani ketere jsou maximalne z 1/4 stropu. Dole zadne vetrani. Chamikovy nechavam otevrena dvirka tak aby lepe cirkuloval vzduch. Neznate nejakeho specialistu veterinar v okoli Hradce kralo, liberec, Mlada boleslav, Pardubice ? Nevim zda je vubec mozne na neco prijit a necim to lecit pokud je chyba ve vetrani. I kdyz muj nazor je, ze vetrani je dostacujici kdyz ma neustale pootevrena dvirka. Diky za rady, hlavne kam s chamikem zajit. Ocenil bych nejlepe veterinare ktery rozumi plazum a specielne chameleonum. Diky za rady a tipy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ZAřídila bych se podle toho, co už ti holky radily.. A každopádně bych ho určitě netahala k žádnýmu…
lillek 21.05.2014 12:27
lillek
Žádný červy mu nedávej, to nevede k ničemu, kromě toho, že nebude žrát nic jinýho... Vylepší to větr…
lillek 21.05.2014 13:32
lillek
Cervy davam kazdymu chamikovy max dva za tejden. Zatim se mi nestalo, ze by si nevzal cvrcka , dubii…
KerikRiskuj 21.05.2014 14:23
KerikRiskuj
Je to vážně jedno...kdybys nad tim chtěl fakt bádat, tak ideální spektrum je denní - 6500K, ale je f…
Réza 21.05.2014 15:46
Réza
Ok, jeste se po necem poohlednu. Terarko je 100 na vysku a 45x45 . Myslim si, ze dolu se dostane min…
KerikRiskuj 22.05.2014 10:18
KerikRiskuj
Co se týče wattáže, tak tam naper tak silnou, jak ti to jen šířka terárka dovolí, čili v tvym případ…
lillek 22.05.2014 13:01
lillek
Ok diky za informace. poslední
KerikRiskujj 22.05.2014 13:29
KerikRiskujj

ZAřídila bych se podle toho, co už ti holky radily.. A každopádně bych ho určitě netahala k žádnýmu vetovi, ani ke specialistovi. Ještě jsem nezažila, aby vet řešil problémy s očima jinak než kapkama/mastičkou, což je ve většině případů naprostá blbost, protože příčina je většinou někde "vevnitř". A až na vyjímky stejně není léčba (pokud by třeba chameleon pomalu dožíval kvůli oddělanejm ledvinám, zadržený snůšce... tak už mu stejně moc pomoci není).
Prostě zajisti dobrý podmínky, chameleona "venči" ve voliéře, když bude hezky, a zbytek nech na něm.

Je to vážně jedno...kdybys nad tim chtěl fakt bádat, tak ideální spektrum je denní - 6500K, ale je fakt jedno, jestli to bude kuchyňská žárovka z elektra, nebo profi terarijní zářivka v krabičce se zvířátkem...je to obojí stejný, a terárko to dosvítí stejně. Jestli stačí 8w fakt nevím, protože tu nikdo nevidět tvoje terárko.

Ok, jeste se po necem poohlednu. Terarko je 100 na vysku a 45x45 . Myslim si, ze dolu se dostane minimum svetla i s tou linearkou, ale chamik travy 90% casu v horni casti... Tak snad to bude uz ok. Jinak zatiom se drzi, jedno oko jakoby se mu zlepsilo a vic s nim kouka. Nechci to zakriknout tak snad to zmakne...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru