Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myší parazité

Mám prosbu, ted´ mi volala kamarádka, že si dotáhla domů asi parazity, koupila si pro oživení krve jiné myši a asi za měsíc jí začali myší umírat, tak po tom pátrala a zjistila, že mají maličké černé a červené broučky, poštípali i ji a dceru.Problém je, že její dcera má šlechtěné myšky s rodokmenem a ti je mají taky, takže moje doporučení vymlátit a založit nový chov se jí moc nechce, navíc je samoživitelka a myšky s rodokmenem jsou dost drahé a miláčkové její dcery, podotýkám žádný rozmazlený spratek, je jí 8 věnuje se jim 2 roky a péči včetně hygieny obstarává hlavně malá.Tak jsem jí poradila vystříkat myši a jejich ubytování frontlinem a doma biokillem.Myslíte. že to zabere?děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jo, to jsou klasičtí roztoči...pokud se přemnoží, tak myši mohou uštípat (nebo doslova vysát) a jdou…
Aurifer 25.05.2014 22:31
Aurifer
Když jsme měli u koní všenky, tak nám veterinář řekl, že biokill nemáme používat na zvířata, proto j…
kacaba1 25.05.2014 22:46
kacaba1
nevim jak u koní a třeba pro kočky je přímo jedovatý, ale myším Biokill rozhodně nevadí, dokonce ani…
Aurifer 25.05.2014 22:52
Aurifer
My je měli tenkrát ve zverimexu, přišli ze senem, stčila jsem ruku do pytle a měla ji obsypanou a to…
kacaba1 25.05.2014 23:14
kacaba1
Pokud mají ty myši(na oživení chovu) parazity, tak budou mít jistě i viry a bakterie, které budou pr…
Jiras. 26.05.2014 09:29
Jiras.
můžou a nemusí. Oni ti roztoči se na rozdíl od virů a bakterií přenesou raz dva, třeba i tím senem.… poslední
Aurifer 26.05.2014 22:53
Aurifer

jo, to jsou klasičtí roztoči...pokud se přemnoží, tak myši mohou uštípat (nebo doslova vysát) a jdou i na majitele, což je taky dost nepříjemné. Ohledně toho vystříkání jsi jí poradila dobře, je zbytečné kvůli roztočům ničit chov. Ale tím Biokillem může nastříkat i přímo ty myši, nic jim to neudělá....pokud tam má i mláďata nebo březí samice, tak je dokonce vhodnější než ten Frontline.

nevim jak u koní a třeba pro kočky je přímo jedovatý, ale myším Biokill rozhodně nevadí, dokonce ani holatům ne, na rozdíl od toho Frontline.

Roztoči z ničeho nevznikají, prostě se něčím zavlečou. většinou nějakou další myší (křečkem, potkanem atd) z nakaženého chovu. Může se stát, že se zavlečou i napadenou podestýlkou, ale to není tak časté.

My je měli tenkrát ve zverimexu, přišli ze senem, stčila jsem ruku do pytle a měla ji obsypanou a to doslova, seno hned letělo ven na ulici, ale měli jsme promořenej celej sklad během jedný noci, naštěstí to zvířata nenapadlo, nestihlo to, tenkrát šéf zavolal deratizaci a oni to něčím stříkali, celej sklad jsme museli vystěhovat a den tam nesměli.Nejdřív jsme mysleli, že to jsou čmelíci, ale když nás to začalo štípat, tak nám došlo, že to čmelíci nejsou.
Já to nikdy doma díkybohu neměla s janou si občas myši měníme, abysme měly cizí krev, ale to už dlouho neproběhlo, myši jsem zkontrolovala, mám je čisté.

můžou a nemusí. Oni ti roztoči se na rozdíl od virů a bakterií přenesou raz dva, třeba i tím senem. A pokud jich je tolik, že už štípou i majitele, tak se není čemu divit, že ty myši už chcípají...ono stačí, jak člověka dohryže 1 roztoč, co se ti dostane třeba za gumu trenclí. no a ty myši jich mají na sobě třeba 300, to pak musí být hotová muka. navíc těch 300roztočů, krom toho že to nehorázně štípe už si z takové malé myši i vypije dost krve.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru