Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá zvrací

Zdravím. Včera mi dovezli novou dávku cvrčků(kupuji po litru). Nakrmila jsem s nimi naše agamy a jedna je dnes apatická, těžce dýchala a měla v tlamě písek, v teráriu jsme našli vyzvracené neztrávené cvrčky. Druhá byla v pořádku, tak dostala další cvrčky. Asi hodinu po snědení je všechny vyzvracela, ale jinak je o.k. Mohou být cvrčci nějak nakažení?
Nebo se něco děje s agamou? Agamy jsou 5,5 měsíce staré. Písek je do pískovišť.
Děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
To může být otrava, (i selhání ledvin nebo zácpa). U tohoto případu bych se spíše přikláněla k otrav… nový
anulle 28.05.2014 21:18
anulle
Troufnu si rict ze veterinar s tim nejspis nesvede vubec nic, nebo (vetsina = kockopejskari) v snaze… nový
lucifer 28.05.2014 21:46
lucifer
Zdravim mam podobny problem v utery koupeny sarancata ve stredu vyzvraceny tak jsem nasadila dietu.j… poslední
Petra2285 17.03.2017 12:43
Petra2285

To může být otrava, (i selhání ledvin nebo zácpa). U tohoto případu bych se spíše přikláněla k otravě :-/ prostě, okamžitě na specializovanou veterinu a každopádně ty cvrčky vyhodit.. Oni Vám řeknou přesněji co s nimi je. Ale rozhodně s návštěvou vet. neotálet a okamžitě tam jet, protože může být i velmi brzy pozdě..

Troufnu si rict ze veterinar s tim nejspis nesvede vubec nic, nebo (vetsina = kockopejskari) v snaze pomoct spis ublizi nez pomuze. Ad. cvrcci - nenapada me cim by museli byt "otraveni" aby sami nepozdechali a agamam z nich bylo takhle blbe - ale ja toho nevim...mozne je vsechno. Treba se nekdo s necim podobnym setkal a bude vedet. Urcite bych nimi dal nekrmil, ale spis hledal problem v terariu, v dalsich vecech ktere se zmenili ve vybave, jestli nedostali jine "zelene" nez obvykle, nemohli sezrat nejakou jedovatou kytku atd. - to se mi zda osobne pravdepodobnejsi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru