Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sklípkan tvořící pavučiny

Ahoj chci se zeptat jaký druh sklípkana si rád zapřádá terárium? Dělá to nějaký z běžně dostupných druhů nebo spíše to dělají méně rozšířené druhy? Nebo je to taky otázka jednotlivých jedinců? Chovám G.rosea a B.smithi a ani jedna nezapřádá pořádně. Jenom B.smithi trošku. Takže které druhy nejvíce zapřádají terárium? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no tak najskôr k tím spomínaným druhom / rodom - Psalmopoeusi si zapradú akurát tak hniezdo a tam sú…
joky77 30.05.2014 06:13
joky77
Já mám všechny běžné druhy psalmopoeusů a vždycky to probíhá podobně, nejdřív si v terárku udělají h… poslední
Jirkaaa 30.05.2014 15:16
Jirkaaa

no tak najskôr k tím spomínaným druhom / rodom - Psalmopoeusi si zapradú akurát tak hniezdo a tam sú ale terárium ti neopradie celé určite. Tie Cyclosterná aspon u mňa teda dáko extra nepavučinujú, skôr si to prekopú celé spravia hniezdo v substráte a tam sú zalezené. Pterinochilusi, Chilobrachysi, Ceratogyrusi a iné toxicky významné druhy by som neodporúčal.
A z menej toxicky významných aspoň mne najviac zapriada Holothele incei, alebo tá Chromatopelma. A ešte napr. Heterothele villosella, alebo dáke druhy z rodu Ephebopus (czanognathus, murinus, uatuman, rufescens)

Já mám všechny běžné druhy psalmopoeusů a vždycky to probíhá podobně, nejdřív si v terárku udělají hnízdo, které pak rozšíří přes celé terárko. Joky, mě zřeba nezapřádají pavouci rodu Ephebophus, asi záleží, jaké mají podmínky.
O skupinový chov Holothele sp Isla Margarita se pokouším. Měl jsem spolu od mala 6 mláďat, což byl celý můj odchov... asi do 3. svleku 2 mláďata zmizly, ale mohly exnout při svleku, nebo cokoliv. Teď mám 4 pavouky cca 3 svleky před dospělostí spolu ve 250ml krabičce.
Ještě zkouším skupinový chov T. cupreus, mám 10 mláďat ve 250ml krabičce, cca ve 4.svleku a zatím se ani jeden neztratil. Přitom je moc často nekrmím.
Toho Monocetropuse a jakoukoliv "Afriku a Asii" bych stejně začátečníkům nedoporučil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru