Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Dehydratácia v tehotenstve

Dobrý deň, riešim s dlhoročnými a úspešnými chovateľmi problém so stromovými hadmi (viridis, caninus) a žiaľ sa nám zatiaľ nepodarilo nájsť odpoveď na nasledovný problém. Pred pár rokmi samička m.viridis a tento rok samica c.caninus po ukážkovom priebehu dvorenia, párenia a následného vyhľadávania výhrevného miesta po cca mesiaci až dvoch od párenia som začala badať na samiciach známky dehydratácie a to až takej, že samica viridis jej podľahla po pár dňoch ležania na zemi a caninka vyzerala že ju z toho dostanem, už sa rehydratovala a opätovne si vyliezla na tyč ale nakoniec už bola zrejme natoľko slabá že si nedokázala posunúť potravu do žalúdka a uhynula tiež. Teploty u viridis som pri výhreve držala okolo 35 a u caninky na 33. Stretli ste sa niekto s tým že samica prestane piť až tak že vysmädne na smrť? Prosím len fakt skúsených. Ďakujem

Zadavatelka jasně ukázala, že o žádné rady od místních zkušených hadařů nemá zájem. Přestože se radí s nejlepšími zahraničními chovateli, zvířata jí chcípají a nic měnit nehodlá, protože u ní vše je správně... Pak nemá tato diskuse nejmenší smysl. Pro rozumného chovatele hledajícího informace o chovu je tu řečeno mnoho užitečného. Pokračování by se jen zvrhlo a o to nikdo nestojí. Zamykám. (Uroboros)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
CC a Petrš mate jiste pravdu, ze to muze fungovat jinak, ale to vam co uz vite.. Najdete si zde vlak…
Radar14 25.06.2014 13:46
Radar14
Pane Radar14 omlouvám se,že to znova resuscituji:-). Ale nedá mě to vzhledem k tomu,že si to přečte…
Petrš 25.06.2014 17:09
Petrš
Takovýmhle způsobem akorát zadavatelku navádíte k tomu, že všechno bylo v pořádku. Potkani vlastně t… poslední
BlackFlame 25.06.2014 20:00
BlackFlame

Pane Radar14 omlouvám se,že to znova resuscituji:-).
Ale nedá mě to vzhledem k tomu,že si to přečte zřejmě dost chovatelů+budoucích at v tom nemaj moc hockei.

Jelikož nemám placama moc času tak jsem v zápalu boje přehlédl,že zvíře mělo v krvi při pitvě močovou kyselinu..

Pro zadavatelku a ostatní nejsem sice vet ale to naznačuje:problém spojený s vlhkostí+ teplotou(i sama zadavatelka píše,že se po koupeli stav zlepšil) ,ale hlavně bych doporučil= kontrolu pitné+rosící vody(popřípadě udělat rozbor na přítomnost cizích látek+ odzkoušet podávat třeba vodu KOJENECKOU!)--dále čím krmíte a jak(překrmování POTKANY kteří jsou tuční také špatně) -v případě zjištění takového problému doporučuji dietu .

Ta kyselina se usazuje v ledvinách!+močových cestach mohou zde být i dědičné faktory to vede k metabolickému onemocnění=hlavně se v tomto případě vyvarovat STRESU zvířat+infekcí.

Samozrejme chapu, v pohode. :-)(Radar14)

Takovýmhle způsobem akorát zadavatelku navádíte k tomu, že všechno bylo v pořádku. Potkani vlastně tuční nebyli. To, že potkani jsou relativně tuční sami o sobě nehraje roli. Ti její byli potkani bez tuku... V tomhle případě to bylo jasné pochybení ohledně podmínek. Nevhodné ubikace, nevhodná teplota v kombinaci s nevhodnou vlhkostí, případně nevhodný substrát a kdo ví, co ještě. Pokud byla zdrojem takové šílené teploty žárovka, která vše vysoušela... To nemá cenu. Zadavatelka nemá sebemenší schopnost sebereflexe a jenom hledá jakoukoliv indicií, která by jí mylně dodala pocit, že ona vše udělala dobře. Leda tak velké kulové. Už jsem rozžhavený do běla. Na tohle vlákno nemám sílu. S blbostí v extrémní podobě nelze bojovat (bez prolití krve).

Zpět do poradny Nahoru