Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada s výběrem vhodného zvířete

Jaké máte zkušenosti s chovatelstvím obecně?
Jinak do takto velkého prostoru už jde dát kde co. Vyhnula bych se ale heliofilním býložravým plazům. Jsou sice atraktivní, ale ve většine případů vyžadují denní péči. Níže někdo navrhnul Pogony. Pro děti jsou geniální. Sice heliofilní, ale když přes týden dáváte zelené a na víkend tam vyklopíte hmyz, je to ok. Ale takto velký prostor by bylo lepší rozdělit, nebo dát třeba 1 samce a větší množství samic. Zařízení by ale stálo dost (hlavně UV - nutnost víc výhřevných míst apod.)
Mít ale takový prostor jako vy, neřeším, jestli k tomu budou moct děti. Hledám něco hodně velkého a atraktivíno, co přitáhne spoustu lidí. Nějaké ty gekončíky pro děti můžete mít v něčem podstatně menším.
Být vámi rozhoduji se mezi nějakým menším druhem krokodýla (třeba Paleosuchus), velkými škrtiči typu krajt tmavých (mohu doporučit :-) ) a varany.
Děti k tomu sice nebudou moct (neplatí úplně u krajt), ale když se rozkřikne, že máte kupříkladu krokodýla, povalí se k vám na čumendu mnohem víc dětí, než když tam budete mít třeba to stádo pogon.
A pokud nemáte problém s financemi nevidím důvod, proč nepořídit ještě pár malých tera třeba na ty gekončíky, agamu a třeba nějakého nočního gekona (ciliáti jsou flegmatici - doporučuju) a k těm pouštět děti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny