Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Mravenci" kteri zerou bavlnu - severni afrika..?

Takova celkem neprijemna zkusenost z dovolene u Rudeho more - nejaci mravenci nam zlikvidovali cast obleceni, evidentne jim chutnala cista bavlna (?!!!) Mravenec velikost pidi, mezi 1-2mm. Svetle zluty-rezavy, zadek do tmava. Jako - myslel jsem si ze by mohlo jit o faraony, ale ti se udajne zivi bilkovinami. Meli jsem je na hotelu plnou satni skrin, vsimli jsme si toho ale az po par dnech - hrozna sranda, byli vsude - v satech, v batohu, cestovni tasce, nejvic v pouzdru od DSLR (vnitrni polstrovani je neodolatelne lakalo), ze zrcadlovky z mista na baterii jsem jich vyklepl nejmin 30, asi 20 zpod blesku, jednoho mam na zrcatku + podivne fleky na chipu - jo, jo děsná prča...nechapu jak se dostali az tam. Obleceni prozrane, tricka jak kdyz do nich strelite brokovnici - prokousane diry. Kupodivu zadny masivni vyskyt mimo tu drevenou satni skrin.

Prikladam dost mizerne hnusofoto, bylo to mimo moznosti techniky - viz pomer velikost mravenec - nit, nemam zadny makro objektiv. (+ samozrejme nervy v tu chvili, teda prakticky 2 dni stresu a reseni skod)

[http://tera.poradna.net/file/view/19089-dsc-3154-j pg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Byli to termiti, ikdyž na fotce vypadaj dost mravencoidně. Jsou schopní strávit i celulózu,díky symb… nový
vavres 03.07.2014 18:19
vavres
Jo nejak jsem to uhadali aspon jako nahradu zniceneho obleceni novym - hrozna neochota dat to v pene… poslední
lucifer 03.07.2014 21:11
lucifer

Jo nejak jsem to uhadali aspon jako nahradu zniceneho obleceni novym - hrozna neochota dat to v penezich, byt slo o relativne nevelkou polozku (odhad kolem 100 öjro). Vybral jsem si v kramku hromadu tricek, nemel jsem naladu se dal o necem dohadovat. Zhruba to pokrylo rozkousane veci, zrcadlovku si holt dam tady vycistit za sve...

- zajimave ze mrchy rozkousaly hlavne nove veci z ciste bavlny, co bylo prane - z ceho byl citit praci prasek a avivaz to jim nechutnalo. Takze v dusledku ta skoda nebyla az takova jak jsem se puvodne bal, nastesti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru