Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Felsuma Madagaskarská - boule na kloubech, apatická

Dobrý den,
moc prosíme o radu. Mame asi 2 roky stary par felzumek. Asi před 14 dny samicka začala byt apatická, pořad schovaná v bambusu, nezrala. Vytáhli jsme ji a všimli si, ze ji nelepi packy, ma je jakoby neslouple a na některých kloubech ma boule. Byli jsem s ni v Olomouci v ZOO u paní doktorky Chrastinove, ta nám dala nějaké ATB, ze prý to muže byt bakterie nějaká. Zkoušeli jsem ji to týden dávat, ale zlepšení žádné, spíše naopak. Denně ji dáváme kapky vody, presnidavku, občas si trosku da. Když ji zkusime dat cvrčka nebo červa, cvaka dokola tlamickou a netrefi se. Druhy samec je v pořádku. Terárium 50x50, výška 80cm, rosime 2x denně, UV + normal žárovka. Krmeni červy, cvrčci, presnidavky. Vitaminovy doplnek NutriMix pro plazy.
Když ji vezmu do ruky, ma snahu utéct, ale narika. Je možné, ze to je nedostatek vitaminu nebo je to již nevratny stav a bude nutné ji uspat?

Dekuju moc všem za rady.

Jirka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsme zjistili, ze nemáme samecka a samičku, ale dve samičky :( Mohou dve samice byt spolu v terá…
JirkaLaz 04.07.2014 09:06
JirkaLaz
Většinou ne. To asi taky bude prvotní příčina problémů. Dvě samice se často rubou, čehož důsledkem j… poslední
cejna 04.07.2014 09:57
cejna

Většinou ne. To asi taky bude prvotní příčina problémů. Dvě samice se často rubou, čehož důsledkem je to, že ta slabší je ve stresu, schovává se, míň žere, čímž pádem přijímá i míň vitamínů, následně se neudrží na skle. Oslabený zvíře je pak logicky náchylnější ke zdravotním komplikacím. Takže se pokousání špatně hojí a můžou vzniknout i ty abscesy. Přitom felzumy bejvaj pokousaný často a zdravým silným zvířatům se kousance hojí rychle a dobře. Docela to do sebe zapadá...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru