Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím o radu agama + terárium

Linearni zarivku nechat bez UVB, ty maji vseobecne nizky dosah. Jen bych nechal vymenit svitidlo za silnejsi, jak uz jsem psal. Cim vic svetla, cim lepe prosvetleny prostor teraria, tim lip.

Ta Reptile 200 25W je dobra, v ramci dane kategorie. Jen pocitejte s tim ucinnym dosahem do 20-25cm od ni - dle toho umistnit. Taky neni vhodne na ni davat ten kvetinac - stinitko, jednak kvuli zivotnosti (zbytecne se v nem ohriva), druhak vyzaruje kolem sebe temer "v kouli" - muze klidne osvitit i tu plosinku a zed co je za ni.

Ad. velikost a krmeni - 16cm je na 2-mesicni velmi malo, ale je to ze zverimexu, a tam nikdy nevite kolik ji skutecne je, ani nevite jake mela podminky. Muze mit klidne mesic, nebo i 3 pokud nebyla dobre krmena. Nevypada ale nejak zasadneji zrasovana, takze kdyz se budete snazit ji doprat co potrebuje, tak pripadne jeste v pohode dozene co v rustu zmeskala. Snazte se aby kazdy den zrala, zatim prakticky "do syta". V tom velkem terarku bude problem s lovenim, nez povyroste do tech +/- 30cm. Proto doporucuju zvykat na krmeni z pinzety. Ony si zvyknou na krmeni celkem snadno, od tech cca. 2 mesicu jsou pomaly krmit i "z ruky".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny