Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pralesnička azurová + drobná

Dobrý den,
Jelikož mám v plánu pořídit si pralesničky tak si chci vše rozmyslet v hlavě. Rád bych choval skupinku Dendrobates Azureus a rád bych k nim přidal nějaké jiné druhy pralesničkek. Napadla mě Dendrobates Pumilio, je možné co at tyto dva druhy společně? Popřípadě jaké doporučení by ste mi dali?
Děkuju
[mod]Změna předmětu, původně: Pralesnička Azurová + Drobná (cejna)[/mod]

Předmět Autor Datum
Nikdo nic?
TeraMan 06.08.2014 16:04
TeraMan
Osobne by som mal spolu rovnako velke druhy,ale pumilia su celkom spek ,zasluzily by si samostatnu n…
rast 06.08.2014 16:28
rast
Ano, pumilio jsou docela "špek", to není žába na začátečnícké experimentování :-) V dostatečném pros…
Réza 06.08.2014 19:29
Réza
Děkuju za odpověd, dříve bych žábou pohrdal a nikdy bych si je nepořídil. Ale jak jsem spatří Azureu…
TeraMan 07.08.2014 00:22
TeraMan
Tak to vcelku chápu, měla jsem to podobně :D
Réza 07.08.2014 01:07
Réza
:D poslední
TeraMan 07.08.2014 10:35
TeraMan

Ano, pumilio jsou docela "špek", to není žába na začátečnícké experimentování :-)
V dostatečném prostoru to možné je, ale...
Dnes je to rod Oophaga (Oophaga pumilio) a osobně bych nic z tohoto rodu nedoporučila úplnému začátečníkovi, který 100% neví, co a jak, protože tam bývá problém s krmením. Tyhle žabky, narozdíl od D. azureus, sežerou jen velmi drobnou potravu a pro někoho může být problémm krmit je chvostoskoky. Nechovám je, ale údajně mají problém sežrat octomilku D. hydei, nebo mikrocvrčka, když se jednou dvakrát svlékne. Další věc je dostupnost a cena. Pumilka mají obrovské množství lokalitních zbarvení, takže je to dost široký pojem. Ty sehnatelnější, jako je třeba mládě pumilio "Bribri", stojí 2000,- a více za kus, u atraktivnějších zbarvení, jako je "Blue jeans", to začíná na trojce za kus. Další věc, se kterou musíte počít je, že se projedete minimálně do Německa. Rozhodně bych tedy do začátku doporučila nějakou lépe dostupnou a méně náročnou žabku.
Když dáte do velkého terária k velkým žábám, jako jsou azureusky, malý druh, počítejte s tím, že už ho asi jen tak nepotkáte. I v malých teráriích o žábách např. rodu Oophaga, nebo Ranitomeya kolikrát víte jen díky tomu, že slyšíte samce zpívat a nacházíte tam pulce.
Pokud chcete míchat dva druhy pralesniček dohromady, musí to být druhy, které se snesou a které se nebudou křížit. Já mám azureusky dohromady se skupinkou Adelphobates galactonotus...je to hezky zbarvená žába, nechová se teritoriálně, dá se sehnat, sežere všechno, co jí tam vyklopíte a nechcípne, jen když se na ní člověk křivě podívá...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru