Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský si drží nohu

Ahoj,
mám 3,5 roku starého chameleona jemenského a z ničeho nic posledních pár dní si pravou zadní nohou křečovitě drží přední nohu, kterou potom není schopný používat. Snažím se mu ji stále uvolňovat. Když jsem si toho všimnul před týdnem poprvé tak to nebylo tak hrozné, nohu jsem uvolnil jednou za den a byl klid, ale od včerejška si ji drží pořád a skoro okamžitě po uvolnění ji zase chytne. Navíc začíná být pěkně protivný, syčí a kouše jak ho stále otravuji.
Chuť k jídlu má, vodu pije, UV žárovky má kvalitní a celkem nové, terárium velké, teplota a vlhkost taky v pořádku.
Nesetkal se s tím někdo? Děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
Člověče to je popis podmínek jak noha. Terko velký, teploty dobrý, UV kvalitní... Co vitamíny? Může…
lillek 07.08.2014 12:33
lillek
Je to samec. Vitamíny mu dávám skoro při každým krmení. Žádná konkrétí značka to není, míchá to jede…
Ondikro 07.08.2014 12:58
Ondikro
Vitamíny mu dávám skoro při každým krmení A to je jak často? Tyhle směsi jsou podle mě trochu prob…
lillek 07.08.2014 13:06
lillek
Ahoj, prosimte vyřešilo se to nějak? Mám s chameleonem stejný problém. poslední
Marekmm 06.01.2024 12:58
Marekmm

Člověče to je popis podmínek jak noha. Terko velký, teploty dobrý, UV kvalitní... Co vitamíny? Může (ale taky nemusí) to být znak lehčího předávkování..
vitaminy.htm

Každopádně tyhle divný věci chameleoni dělaj, když něco není v pořádku, může mít už i celkově prostě "dost" a pomalu dožívat, což by teda, pokud je to samec, bylo docela brzy... Ale dle tvejch informací se fakt nedá moc soudit.
Je to teda samec nebo samice?

Ať je to ale cokoliv, tak mu ty nohy NEUVOLŇUJ!!! Proč to děláš, kor když sám vidíš, jak mu to vadí? Takhle ti akorát pojde na následky stresu..

Je to samec.
Vitamíny mu dávám skoro při každým krmení. Žádná konkrétí značka to není, míchá to jeden velkochovatel a nikdy s tím problémy nebyly.
Nohy mu uvolňuju, protože občas není schopnej pohybu. Včera ležel na zemi a nemohl se hnout, dneska visel za jednu nohu a nevypadal, že by se ještě dlouho udržel.
Celkově to vypadá jako by se mu to nelíbilo, že si drží přední nohu protože se s ní snaží hýbat, ale prostě ji má bloknutou zadní.

Vitamíny mu dávám skoro při každým krmení

A to je jak často?

Tyhle směsi jsou podle mě trochu problematický, protože nevíš, co v tom je, v jakym poměru... "Velkochovateli" to třeba funguje, protože ví, co v tom je, jak často to dávat, jak to dávkovat, s čim kombinovat...

Nicméně to, co popisuješ, bude podle mě konečná..

Každopádně jestli jí, tak mu teď tu směs vůbec nedávej a pořiď čistej vápník (třeba Biomin H z lékárny nebo Plastin), a v tom mu každý krmení lehce obal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru