Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Svědivá vyrážka u psa

Dobrý den,

vím, že se tento dotaz týká psů, ale i tak se sem obracím, jelikož náš veterinář nám moc nepomohl.
Asi před týdnem až dvěma se začal náš pes (špic malý německý)škrábat a kousak v oblasti mezi zadníma nožkama, zadečkem a na ocásku. Při prohlídce jsme zjistili, že tam má rozškrábané pupínky. Bylo to o víkendu, tudíž jsme se k veterináři dostali až v pondělí, kdy mu pupínky zmizely, ale celou odhalenou kůži měl červenou. Doktor mu vzal krev a vycévkoval moč, ale testy měl v normě, tak hledal, co se dalo. Nenašel ani vši, nic, jen zjistil, že je špatně vyčesaný a trochu se psovi loupe kůže, tak nám dal omega olejíček s vnitřním užíváním, který už bere týden. Ale pes se dodnes neustále drbe a kouše, drbe se i na ocásku, kde si vyškubal víc jak polovinu chlupů, drbe se i mezi nožkama a na zadečku. Na místě, kde v noci spává, začínáme nalézat víc chlupů, než obvykle, pravděpodobně důsledek jeho drbání a kousání. Také je neklidný z důvodu svědění. Pravidelně ho kontrolujeme, zda mu v kožíšku něco neběhá nebo na místech, kde spí, ale nikde nic.
Uvažujeme, zda zajít znovu k veterináři, jenže nevíme, zda mu nějak pomůže, když nepomohl předtím a to se na zarudlou kůži díval. Vyloučili jsme i alergeny, koberce ani podlahu v kuchyni jsme ničím nečistili, nemáme ani nic nového jako jsou koberečky a pod. A pes delší dobu trpí na ledviny. Starý je 12 let.

A nevím, jestli to má souvislost, po několika dnech, co pes trpí neznámou vyrážkou, se vyrážka objevila i u mámy a začala se drbat a teď i u mě, jenže ani jedna se ke kožní v brzké době nedostaneme kvůli práci :X

Děkuji za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak mám podezření, že máme sametky, jelikož jsem dnes vytáhla potkana z klece a po chvilce po mě zač…
Taria 30.08.2014 14:42
Taria
Myslím, že potkan má spíše parazity, sametky se chytají z trávy, je to larva, co se zavrtá pod kůži…
kacaba1 30.08.2014 18:49
kacaba1
A proti těmto parazitům dal by se použít Diffusil? ( http://www.biolit.cz/produkty-detail.asp?KatID=…
Taria 30.08.2014 18:59
Taria
Já nevím, já tenkrát na parazity použila arpalit neo.
kacaba1 30.08.2014 19:09
kacaba1
Dobře vyzkouším to, děkuji. Jestli jsem dobře četla recenzi, smí se to použít i na hady?
Taria 30.08.2014 20:45
Taria
Na hadech jsem parazity neměla, oni parazité teplokrevných živočichů parazitují jen na teplokrevných…
kacaba1 30.08.2014 20:50
kacaba1
Tak to jsem se spíš ptala kdyby náhodou něco, u hadů jsem nic nezpozorovala, žádné zvláštní chování,… poslední
Taria 30.08.2014 21:05
Taria

Tak mám podezření, že máme sametky, jelikož jsem dnes vytáhla potkana z klece a po chvilce po mě začlo lézt něco červeného - malilinkatá červená kulička s nožičkami, ale nevypadalo to jako klíště. Jaký postup bych měla provést ve zbavení se sametek? Či jakou desinfekti byste mi poradili? Děkuji moc.

Myslím, že potkan má spíše parazity, sametky se chytají z trávy, je to larva, co se zavrtá pod kůži a pak vypadne, nebo ji zvíře-člověk vydrbe a na zemi dokončí vývojové stádium a pak už se pod kůži nezavrtává.Jestli se larvy přenáší z člověka na zvíře a opačně nevím, ale pochybuju, pro sametku je dobrý jakýkoliv teplokrevný živočich jako hostitel.Pokud by to byla sametka, tak na ní není nic, sama zmizí po cca 10-14 dnech.
Jinak potkaní parazity se asi mohou přenést na člověka i psa.

Na hadech jsem parazity neměla, oni parazité teplokrevných živočichů parazitují jen na teplokrevných živočichách, což had není.Snad přijde někdo zkušenější a vyjádří se k arpalitu neo:-).Ale pokud budeš používat u hadů, tak bych vyndala určitě misky s vodou při postřiku, kamarád si otrávil takhle kanáry dovezené z německa a za nemálo peněz, zapomněl vyndat vodu, ptáci se napili a konečná......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru