Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vitamíny pro želvy

zahradu máme v kolonii v Brně tak půl hoďky MHD bez dopravní špičky. Kolonii občas navštěvují bezdomovci a zlodějíčci. Nechci je tam nechávat, když se tam dostaneme 2-3x týdně. Brávám je s sebou, mají udělaný mobilní výběh, který posunuju aby měli možnost sluníčka i stínu.
Hermanku nám doporučil chovatel jako jeden z druhů, který není nurtné zimovat
Vitamíny jsme dostali, když jsem tam řešila něco jiného a právě že se mi to nezdálo, tak se ptám. Nejsem člověk, který udělá co mu kdo řekne, ale začala jsem hledat informace a je spousta protichůdných názorů, tak se ptám, ale podle reakcí co tu čtu, jen každého osočujete, že je špatný chovatel
Doma mají 2 dvouleté želvy terárium o velikosti 180x 40 výška tak 60-70 a fakt teď nepůjdu hledat metr:-)V terku je sbustrát z hlínx a písku, pak kamínková část na krmení a pískový kousek, kde mají položený starý létající talíř s vodou, koupou se dle libosti. Samozřejmě, že je koupáváme i v lavórku. Světlo je vyhřívací žárovka a uvčko repti.glo 10
O mazání krunýřů jsem se taky dočetla, že asi ne, ale spousta lidí zase psalo, že jo.
A představte si, že jako skoro čtyřicetiletá matka čtyř dětí jsem dost zodpovědná na to, aby jsem hledala informace na těch správných místech. To že když něco nevím, nebo si nejsem jistá a zeptám se, je lepší, než pok.... želvě zdraví.
Jo a k tomu zimování. Máme takové štěstí, že bydlíme v obecním bytě v lokalitě, kde je romů víc, než jinde a tak do sklepa dát želvičky nemůžu. V bytě nejsem schopná docílit vhodné teploty a o tom, že bych ji dala do lednice, jak jsm kdysi kdesi slyšela opravdu nebudu ani přemýšlet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny