Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rod Draco

Dobrý den, nedávno jsem narazil na stránku, kde bylo vypsáno ohromné množství terarijních zvířat, o kterých jsem ani nevěděl, že existují. Nejvíc mě překvapil rod Draco u kterého bylo napsáno kolem 25 druhů, z toho mě zaujalo těchto pět Draco haematopogon, Draco cornutus, Draco blanfordii, Draco maximus a Draco dussumieri.
Moje otázka je, objevují se tyto druhy v chovech nebo alespoň v importech nebo patří mezi ty nechovatelné a nesehnatelné druhy, po případě kolem jaké částky se pohybuje jejich cena?

Za odpovědi předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Rod Draco je z importů sehnatelný, nicméně co jsem tak slyšela, má prakticky 100% úmrtnost a nevím o…
Réza 23.08.2014 20:10
Réza
Tedy, rod Draco je fakt krásný, ale bohužel asi nedosažitelný stejně jako Moloch horridus....bohužel…
kacaba1 23.08.2014 22:18
kacaba1
Ta nechovatelnost je způsobena špatným stavem zvířat při dovozu nebo se prostě jedná o špatně chovat…
neo2502 24.08.2014 12:11
neo2502
Samozřejmě, že se chovat dají, jako všechno. Ale zvířata co přijdou v legálních importech už chodí b…
Aurifer 24.08.2014 14:22
Aurifer
Tak zrovna dosazitelnost tu problem nieje,preto by som ih s molochom nezrovnaval...
rast 24.08.2014 20:43
rast
Dosažitelnost jak se to vezme...pokud si tam pro ně člověk zaletí, tak ne. S těmi molochy je to v to… poslední
Aurifer 24.08.2014 21:04
Aurifer

Rod Draco je z importů sehnatelný, nicméně co jsem tak slyšela, má prakticky 100% úmrtnost a nevím o nikom, komu by dlouhodobě držely, nebo se dokonce množily. Údajně byly i nějaké "odchovy", od samic napářených z přírody a nějaký úspěch zaznamenala i nějaká zoo v Německu, ale je to v domácích podmínkách dost nechovatelné zvíře. Strašně moc se mi líběj, ale myslím si, že není moc rozumné si je vůbec pořizovat a následně je utrápit...

Samozřejmě, že se chovat dají, jako všechno. Ale zvířata co přijdou v legálních importech už chodí buď mrtvá, nebo tak nalomená, že to prostě z dlouhodobého hlediska nedají. A pokud pár jedinců přežije u zkušenějších chovatelů, tak je ale málokdy dopárují. Jsou to stejné problémy u všech malých druhů s rychlým metabolismem, minimem tělesných rezerv a navíc citlivých na stres.

Pokud si je ale někdo chytí a sám přiveze, tak zjistí, že se dají nejen udržet, ale i odchovávat, jen se musí vědět, jak na to.. stejně jako mraky jiných to nejsou zvířata pro každého.

Dosažitelnost jak se to vezme...pokud si tam pro ně člověk zaletí, tak ne. S těmi molochy je to v tomto ohledu o dost horší, no..přecejen Austrálie si svá zvířata dost hlídá. NIcméně zrovna mološi jsou co se týče chovu srovnatelní s menšími druhy rodu Phrynosoma (ne asio). Pokude jim člověk zajistí kvanta droboučké kořisti s velkým obsahem balastu a malou výživivou hodnotou, tak to problém není...holt pokud se jim dávají cvrčci, tak na to brzy dojedou.

Dráčci nejsou potravní specialisté, krmení problém není. Ale když už čék náhodou udrží nějaké zvíře z importu, tak ho obvykle nedopáruje, oni jsou navíc ke všemu ještě celkem krátkověcí, jako všechny tyhle malé agamky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru