Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bílí paraziti (užovka červená)

Dobrý den, včera před krmením jsem si všiml že můj drobeček cca 40 cm dlouhý, má na sobě ( u očí a za hlavou) bílo šedé jakoby roztoče (tečky), které se neustále hýbou (cca 5-10 ks). Protřel jsem jej vlhkým kapesníčkem, šly dolů, ale dnes jsou na něm znovu.

Podobá se to tomuto problému: http://tera.poradna.net/q/view/40063-breberky-v-po destylce?page=r40116#r40116 . Podle informací co jsme se dočetl by to mohli být půdní roztoči.

Fotku nemám asi by to nešlo ani vyfotit, ale našel jsem tomu podobnou: http://ball-pythons.net/forums/showthread.php?1976 08-White-Mites-Need-experienced-help-please

Tak se tedy ptám jestli to může užovce nějak vadit, popřípadě jak se jich nejlépe a nejšetrněji zbavit.

Teplota tera je okolo 22-34 stupňů (podle místa), mám o něco větší vlhkost od doby co jsem měnil vodu okolo 75-80 hPa.
jako substrát je použita mulčovací kůra.(vyměnit? za kamínky + lygnocel + bukové štěpky). Had je poměrně v klidu a nekoupe se. Mám ho teprve týden a žere v pohodě rozmražené hole (nastřihlé) sní do 5 minut od podání.
Děkuji všem za rady.

Předmět Autor Datum
to budou brebery z té mulče. Hadovi by vadit neměly, pokud jich není moc...to potom obtěžují. Ale vě…
Aurifer 01.09.2014 16:59
Aurifer
Děkuji za odpověd, jsem rád, za potvrzení toho co jsme si myslel a že to snad nebude tak strašné. Na… poslední
Robin M. 01.09.2014 19:10
Robin M.

to budou brebery z té mulče. Hadovi by vadit neměly, pokud jich není moc...to potom obtěžují. Ale většinou se přemnožují jen pokud je v ubikaci moc vlhko, takže to nech trochu proschnout. A pokud se tam stejně přemnoží, tak vyměň substrát, nech hada pár dní jen na ubrouskách a pak mu dej třeba ty štěpky, nebo rašelinu s pískem.

Děkuji za odpověd, jsem rád, za potvrzení toho co jsme si myslel a že to snad nebude tak strašné. Na substrátu sem snad zahlédl jen jednu, tak snad jich tam moc není. Rosit chvili nebudu a nechám to spadnout na 50 hPa a uvidíme. Hadíka tetka nechci moc otravovat, když je po jídle

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru