Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Společný chov Bitis

Ahoj všem,

dorůstají mi dva páry Bitis arietans (Namibie a Lake Nakuru) a Bitis nasicornis. Pomalu by se mi hodilo je dát v párech do velkých tera.

Vím, že je tu podobné téma, nicméně ... jaké jsou vaše zkušenosti se společným chovem hadů rodu Bitis? Viděl jsem dost fotek, dle kterých to - minimálně v tu chvíli - fungovalo. Společný chov gabun je vcelku známý a je možno jej vidět v mnoha ZOO a také třeba v Terariumpraha (aspoň dřív). Na Exotice jsem na tohle téma mluvil velice krátce s Viperem a Michalem..., jejichž názoru si vážím a oba mi společný chov nedoporučili. Vzhledem k nátuře Bitisek "ležim ležim, ani se nehnu, ale jak se něco pohne, tak to trefim" se obávám i nehod tohoto druhu. Navíc je prý nutné je udržovat pořádně nažrané. Nejvíc mě tu z důvodu dostupnosti a ceny trápí u nasicorn ;-)

Ke společnému chovu mě vedou jak prostorové důvody, tak mi to tak přijde subjektivně "hezčí". Chov jedáků odděleně z "bezpečnostních" důvodů nemá být předmětem tohoto vlákna ;-) Jiné druhy Viperidae chovám v páru.

Předem všem zkušeným díky za názory.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny