Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba terária pro chameleona

ahojte lidicky.....

nepomuze mi nekdo prosim postavit terarium s osb desky pro chameleona.... potrebovala by jsem jenom rozmery a co vsechno potrebuju zbytek uz udelame.. mam na mysli rohove a vysoke nebo dlouhe na sirku cca 105cm a na delku 60cm.... Dekuju moc
Změna předmětu, původně: postavit terarium peo chameleona (lucifer) (lucifer) (lucifer)

Předmět Autor Datum
Pokuste se Váš dotaz napsat ještě jednou a srozumitelněji. Jinak to zamknu. nový
cejna 19.09.2014 21:18
cejna
Eh? Počti si tady, tam máš návodů milion dle libosti. nový
lillek 19.09.2014 22:31
lillek
Takže Vy od nás chcete znát rozměry terária, aby jste ho mohli postavit? To by jste snad měli spíš v… nový
Cadaverous 20.09.2014 09:35
Cadaverous
Změřte si přesně rozměry, nebo zkuste dát fotku kde by mělo být, aby si mohl člověk udělat jasnější… nový
VilemC 20.09.2014 13:34
VilemC
Jde i o to, co za chamíka budete mít. Jakých cca rozměrů doroste a zda to bude samec či samice. Pro… nový
Furcifer Pardalis 20.09.2014 13:45
Furcifer Pardalis
Koukám,žes toho hodně přečetl,ale málo pochopil....Slušně jsi to splácal...Proč radíš,když nic nevíš… nový
strastav 20.09.2014 18:12
strastav
Omlouvám se špatně jsem pochopil, vše je ok nový
strastav 20.09.2014 18:45
strastav
Stačí se většinou jen zeptat, co za písek pro chamíka a oni Vám už poradí. ...a pak to dopadne tak,… poslední
lillek 21.09.2014 16:35
lillek

Jde i o to, co za chamíka budete mít. Jakých cca rozměrů doroste a zda to bude samec či samice. Pro dospělého samce může být OK š.h.v. 80x60x130, ale pokud to bude mládě třeba 3 měsíční, tak to chce menší, protože by v tak velkém prostoru hledalo stěží potravu. Doporučil bych samce, který není tak náročný a aby byl již aspoň půl roku starý. Už nebude tak náchylný a bude Vám stačit i jedno takové větší terárko. Jaké osvětlení, se tu dočtete v mnoha příspěvcích. UVB světlo např repti glo 5. Výhřevnou žárovku a zdroj UVA světla. Hlavně to chce dobře vyvětvit, aby mohl chamík lézt po celé výšce terárka, ale pozor, aby se nespálil o světla. Větve to chce velikosti, aby jej mohl obejmout. Jako další to chce dostatek větracích míst. Přední strana dole i nahoře. Dá se tam dát větrací mřížka, kterou ještě doplníte jemným pletivem, aby skrze otvory neutíkal malý hmyz. Dále je dobré větrání stropem a pokud to jde, tak může být i na bočních stranách. Jako podklad je vhodný jemný písek, který můžete koupit třeba v akvarijních potřebách, či zverimexu. Stačí se většinou jen zeptat, co za písek pro chamíka a oni Vám už poradí. .... Takže dobře osvítit a vyvětvit. Dále bude třeba krmení. Pro menší stačí malé cvrky, větším už se dá dát i saranče. To vše, pokud to bude z umělých chovů, tudíž bez vitamínů, tak je třeba to doplňovat vitamínama, hlavně D3 který je díky UVB světlu vstřebáván. Dále jsou třeba minerály a hlavně vápník. Vitamíny jsou vhodné např. Reptivite a vápník může být Biomin H, který seženete v lékárně. Balení obsahuje 30 nebo 60 sáčků. Bohatě Vám postačí těch 30. Jeden sáček máte na hodně dávek. Říká se, že se nedá vápníkem předávkovat. Ale i tak dávkujte s mírou. U vitamínů a minerálů to je trochu složitější. U nich již k předávkování může dojít. Jako první výstraha je, že chamík začne mít u nosních dírek bílé krystalky. To je kvůli zbavování se přebytečných minerálů.
Hlavně si nemyslete, že je chameleon hračka. Je to jako každé jiné zvíře živý tvor a pokud si jej pořídíte, tak za něj máte plnou zodpovědnost.
Ať se daří a budoucí přírůstek do rodiny nosí jen radost.
Nejsem odborník, tak případné malé nedostatky prosím omluvte a vy co jste trochu více znalí, tak je opravte.
S pozdravem Martin

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru