Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba terária pro chameleona

ahojte lidicky.....

nepomuze mi nekdo prosim postavit terarium s osb desky pro chameleona.... potrebovala by jsem jenom rozmery a co vsechno potrebuju zbytek uz udelame.. mam na mysli rohove a vysoke nebo dlouhe na sirku cca 105cm a na delku 60cm.... Dekuju moc
Změna předmětu, původně: postavit terarium peo chameleona (lucifer) (lucifer) (lucifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Změřte si přesně rozměry, nebo zkuste dát fotku kde by mělo být, aby si mohl člověk udělat jasnější… nový
VilemC 20.09.2014 13:34
VilemC
Jde i o to, co za chamíka budete mít. Jakých cca rozměrů doroste a zda to bude samec či samice. Pro… nový
Furcifer Pardalis 20.09.2014 13:45
Furcifer Pardalis
Koukám,žes toho hodně přečetl,ale málo pochopil....Slušně jsi to splácal...Proč radíš,když nic nevíš… nový
strastav 20.09.2014 18:12
strastav
Omlouvám se špatně jsem pochopil, vše je ok nový
strastav 20.09.2014 18:45
strastav
Stačí se většinou jen zeptat, co za písek pro chamíka a oni Vám už poradí. ...a pak to dopadne tak,… poslední
lillek 21.09.2014 16:35
lillek

Jde i o to, co za chamíka budete mít. Jakých cca rozměrů doroste a zda to bude samec či samice. Pro dospělého samce může být OK š.h.v. 80x60x130, ale pokud to bude mládě třeba 3 měsíční, tak to chce menší, protože by v tak velkém prostoru hledalo stěží potravu. Doporučil bych samce, který není tak náročný a aby byl již aspoň půl roku starý. Už nebude tak náchylný a bude Vám stačit i jedno takové větší terárko. Jaké osvětlení, se tu dočtete v mnoha příspěvcích. UVB světlo např repti glo 5. Výhřevnou žárovku a zdroj UVA světla. Hlavně to chce dobře vyvětvit, aby mohl chamík lézt po celé výšce terárka, ale pozor, aby se nespálil o světla. Větve to chce velikosti, aby jej mohl obejmout. Jako další to chce dostatek větracích míst. Přední strana dole i nahoře. Dá se tam dát větrací mřížka, kterou ještě doplníte jemným pletivem, aby skrze otvory neutíkal malý hmyz. Dále je dobré větrání stropem a pokud to jde, tak může být i na bočních stranách. Jako podklad je vhodný jemný písek, který můžete koupit třeba v akvarijních potřebách, či zverimexu. Stačí se většinou jen zeptat, co za písek pro chamíka a oni Vám už poradí. .... Takže dobře osvítit a vyvětvit. Dále bude třeba krmení. Pro menší stačí malé cvrky, větším už se dá dát i saranče. To vše, pokud to bude z umělých chovů, tudíž bez vitamínů, tak je třeba to doplňovat vitamínama, hlavně D3 který je díky UVB světlu vstřebáván. Dále jsou třeba minerály a hlavně vápník. Vitamíny jsou vhodné např. Reptivite a vápník může být Biomin H, který seženete v lékárně. Balení obsahuje 30 nebo 60 sáčků. Bohatě Vám postačí těch 30. Jeden sáček máte na hodně dávek. Říká se, že se nedá vápníkem předávkovat. Ale i tak dávkujte s mírou. U vitamínů a minerálů to je trochu složitější. U nich již k předávkování může dojít. Jako první výstraha je, že chamík začne mít u nosních dírek bílé krystalky. To je kvůli zbavování se přebytečných minerálů.
Hlavně si nemyslete, že je chameleon hračka. Je to jako každé jiné zvíře živý tvor a pokud si jej pořídíte, tak za něj máte plnou zodpovědnost.
Ať se daří a budoucí přírůstek do rodiny nosí jen radost.
Nejsem odborník, tak případné malé nedostatky prosím omluvte a vy co jste trochu více znalí, tak je opravte.
S pozdravem Martin

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru