Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Šoupací dvířka nebo dvířka na panty?

Dobrý den
Jak už někdo možná ví tak zakládám terárium pro Rhacodactylus ciliatus. A jaké je lepší zavírání terária? Šoupací nebo otevírací na panty? Má to nějaký hlubší význam nebo je to jen o vkusu chovatele? Dále bych se zeptal když už jsem založil toto vlákno, jako pozadí jsem vzhledem k údržbě použil lino, není to nějak závadné?

Předmět Autor Datum
Ahoj, otevírání dveří je otázka vkusu, ale i praktičnosti. Šoupačky jsou parádní v tom, že nemusíš ř…
Josefek 02.11.2014 17:19
Josefek
Já bych jen doplnil, že ne vždycky je otevírání otázkou vkusu. U větších zvířat je to opravdu jedno,…
Zdoter 02.11.2014 17:53
Zdoter
Děkuji za odpověď :-) já jsem právě řešil co je lepší. Jestli jak mi bylo řečeno ciliáti kálí na skl…
Ciliátek 02.11.2014 18:08
Ciliátek
Ja mám sice agamy, ale pro představu.... Dal jsem šoupačky a to je za trest. V první řadě přístup vž…
Riwer 02.11.2014 20:53
Riwer
presne tak. Ja mam soupacky u hnedohlavejch a ten pisek v soupackach je peklo.
Josefekjinde 02.11.2014 21:28
Josefekjinde
Dobrý den, využiji toto vlákno k mé otázce. Chystám se rozšířit můj chov o nějaké menší užovky (Oreo…
pythonregius2000 11.04.2015 15:46
pythonregius2000
Já jsem nakonec použil šoupačky. Mluvil jsem o tom se sklenářem, který vyrábí terária. On mi hned ře…
Ciliátek 11.04.2015 19:49
Ciliátek
To máte asi nešikovného sklenáře. Panty bych v žádném případě nevrtal, ale nalepil ( třeba silikon..…
pythonregius2000 12.04.2015 10:34
pythonregius2000
Dobře, já právě myslel že myslíte odsunutí skla. S tím sklenářem nevím :-/ pouze jsem napsal co mi ř…
Ciliátek 12.04.2015 10:59
Ciliátek
Lze použít i lepidlo mamut, lepil jsem s ním na strop skleněného terária závěs na světlo a drží jak… poslední
tonicek 12.04.2015 11:29
tonicek

Ahoj, otevírání dveří je otázka vkusu, ale i praktičnosti. Šoupačky jsou parádní v tom, že nemusíš řešit uzamykání dvířek, stačí mezi ně strčit ohnutou kancelářskou sponku...ale. Podle mě jsou lepší dveře na panty, protože takhle má člověk přístup do celého terária, při šoupačkách vždy jen do půlky. Lino nevadí.

Ja mám sice agamy, ale pro představu.... Dal jsem šoupačky a to je za trest. V první řadě přístup vždy jen do půlky a za druhé neustále písek v lištách. To je pak labůžo při otvírání.... Neuvěřitelně hnusnej zvuk. Ať čistim jak čistim, tak to tam stejně hned zas naházej jak lezou na sklo a čučej ven.

Dobrý den,
využiji toto vlákno k mé otázce. Chystám se rozšířit můj chov o nějaké menší užovky (Oreocryptophis, Lamprophis, nebo Thamnophis). Zvažuji, jaké udělat zavírání terária. Šoupačky jsem víceméně zavrhnul, protože jsem již četl dost negativních ohlasů, protože malý had mezi šoupačkami prolezl. Pak jsou zde panty. Ovšem nevím, jak přesně panty udělat a jak by to mělo vypadat, aby se 100% hadovi znemožnila možnost úniku. Nemáte nějakou fotografii, na které by bylo vidět, jak máte zavírání vyřešené Vy? Nebo nedoporučili by jste mi nějakou lepší variantu uzavírání terária?

Děkuji moc za odpovědi :-)

Já jsem nakonec použil šoupačky. Mluvil jsem o tom se sklenářem, který vyrábí terária. On mi hned řekl že terárium na pant nedělá. Prý se to do skla špatně vrtá a připevňuje a je tam možnost že se sklo bude štípat. Tak mi to alespoň řekl sklenář.

K tomu jak zabezpečit terárium. Někde jsem to tu na TeraPoradně četl. Prostě vem drátek a ty dvířka na konci zajisti, tak aby se nedali otevřít. Někde jsem na internetu v někakém obchodě viděl "zámek" byla to taková nalepovací petice.

To máte asi nešikovného sklenáře. Panty bych v žádném případě nevrtal, ale nalepil ( třeba silikon..). A mně nejde o to, že by had šoupačky posunul, mně jde o to, aby neprolezl tou dírou mezi skly. Každopádně děkuji za odpověď. Naštěstí jsem si informace, na které jsem se ptal, zjistil, takže mé téma klidně uzavřeme.

Lze použít i lepidlo mamut, lepil jsem s ním na strop skleněného terária závěs na světlo a drží jak přibitý + je tam velké teplo a nemá to na nic vliv-nehledě na to že se přes světlo sem tam přejela odrostlejší murinuska..a drží..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru