Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lampropelma/Cyriopagopus

Lampropelma a Cyriopagopus sú dva samostatné rody. Zvieratá to tie isté nebudú teda konkrétne tie čo si spomenula violaceopes vs. hatihati. U tých sp-čiek ti to nikto nepovie. Myslím, že rozdiel zrovna medzi týmito dvoma druhmi (hatihati - violaceopes)je zrejmí :) o Cyriopagopusoch sp. Blue I. a II. sa priznám, že som nepočul. Viem o tom, že Lampropelmi violaceopes boli kedysi I a II. Ale tam išlo skôr o lokalitu pôvodu nakoľko bol medzi nimi rozdiel vo farbe. Pri čom zvieratá pôvodne z Malajzie mali mať karapax svetlejší žltej farby a zvieratá zo Singapuru tmavo modrí až fialový. V dnešnej dobe to už bude zrejme aj tak šuvix :)
No a ten Cyriopagopus sp. hatihati čo ti dorazí nieje validný druh preto to "sp." a to hatihati bude zrejme podla lokality (neviem) .
No a Lampropelma sp. Borneo Black je zase niečo iné. Tá je zase celá sfarbená do čierna - tmavo hneda. A tak isto to nieje validný druh momentálne a to sp. Borneo black v tomto prípade znamená, že je to druh pôvodom z Bornea a je čierny :)
No a k podmienkam chovu - aj pri Lampropelmach aj pri Cyriopagopusoch to máš v podstate rovnaké. Vyššie tera s vyššou vrstvou substrátu + nejaká kôra, umelá rastlina atď.... U mňa sa oba tieto rody ako Lampropelma spp. tak aj Cyriopagopus spp. zahniezdili pod zemou resp za kôrou , kde potiahli hniezdo / noru z pod zeme až kúsok nad povrch. Čo sa teplôt týka mám ich normálne pri izbovej teplote (23-25 stupňov, neprihrievam). Vlhkosť je dobré držať vyššiu, okolo 80%.
Ak som sa niekde pomýlil kľudne ma opravte :-D


Ešte pár ilustračných foto pre porovnanie

Lampropelma vioalceopes (Singapur)
http://img238.imageshack.us/img238/4077/lampropelm    aviolaceopesfwa8.jpg

Lampropelma vioalceopes (Malajzia)
http://images6.fanpop.com/image/photos/32600000/La    mpropelma-Violaceopes-tarantulas-32600274-640-393.    jpg

Lampropelma sp. Borneo black
http://cdn3.volusion.com/dfpuu.bczkw/v/vspfiles/ph    otos/606-2.jpg

Cyriopagopus sp. Hatihati
http://i736.photobucket.com/albums/xx10/zeldamax/5    28615_479268418780988_1413849064_n_zps493a1aeb.jpg


foto add. z netu

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny