Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lampropelma/Cyriopagopus

Zdravím ve spolek :-)
Možná mám opravdu debilní dotaz, tak se předem omlouvám ale...V pátek mi přijdou 2 mláďata Lampropelma violaceopes a shodou okolností si ještě dopomůžu i k prckovi Cyriopagopus sp. Hati Hati (pod tímto názvem prodáván)
A teď dotazy - Jak je to vůbec s názvy těchto zvířat? Někde jsem narazila na to, že jsou to jedna a ta samá zvířata. Jen je bordel v pojmenování. I podle fotek na netu mi to přijde v podstatě stejné.
Na webu sklipkani.cz je L. violaceopes vedená normálně jako jeden druh a Cyriopagopus tam je jakýsi sp. Blue (+ další, kteří nejsou modří - tudíž ,,vypadávají ze hry" :-)) No a u Cyriopagopuse jsem ještě i narazila na jakési číslování modré barvy (Cyriopagopus sp. Blue 1 nebo 2) To má být jako co? :-) A to sp. Hati Hati, co mi dorazí to je...??? (otázka za zlatého bludišťáka) :-)
No a aby toho nebylo málo, se mi do toho ještě trochu míchá Lampropelma Borneo black. Tam už vůbec nechápu jestli jde o jiný druh, poddruh nebo barevnou formu violaceopesky.
No a druhý dotaz - jak je to s podmínkami chovu? U viol se to vyloženě rozchází, někde se píše podzemní, někde stromáci. O Cyriopagopech jsem nenašla skoro nic.
Pochopila jsem správně, že by měla stačit vyšší pokojovka cca 25 - 27 den a kolem 20 noc + vyšší vlhkost? Ale s terem si moc nevím rady...Udělat hybrida, čili vyšší s kůrou ale hodně substrátu?
No a že jsou jedovatí jako sviňa a zlí jak čert mi došlo samo :-)
Předem všem děkuju za odpovědi :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny