Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium pro felsumky

Ahojky, budu zřizovat terárko pro Felsumy robertmertensi. Zároveň bych toto terárko chtěla udělat jako okrasné, tudíž pozadí, různé větve a kytky.
Dotaz směřuju k tomu, jestli ty větve je třeba něčím naipregnovat, když tam bude vlhkost? Na dno budu dávat zeminu, abych mohla nasadit kytky a bude tam i pařez co jsem donesla z lesa, nebude mi to plesnivět? Větve i pařez jsem celé obrousila do hladka, už je mam delší dobu tak taky uschly.
Jinak co se týká kytek. Je nějáká kytka co vypadá jako tráva, co by se mohla dát na dno?
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Většina klasických větví sebraných u nás venku bohužel moc ve vlhkosti nevydrží. Celkem odolná je vr…
VilemC 10.12.2014 22:06
VilemC
Záleží taky, jak chcete terárium stylizovat, pro felsumy jsou nejlepší bambusové tyče. Vydrží vše a…
Smykač 14.12.2014 13:06
Smykač
Pokud chces vetve, tak doporucuji vino. Vydrzi opravdu hodne. Jinak je lepsi do vlhkeho prostredi da…
chsajarsa 22.12.2014 10:33
chsajarsa
Dekuji za odpovedi,jeste dotaz,jake pouzivate uvb a jak vysoko?Musi byt kryte,treba v kvetinaci? Vyh…
rlynka 22.12.2014 19:00
rlynka
Ideální je tato kompaktní zářivka http://www.robimaus.cz/cs/kompaktni-uv-zarivky/621 -zarivka-repti-… poslední
VilemC 22.12.2014 21:51
VilemC

Většina klasických větví sebraných u nás venku bohužel moc ve vlhkosti nevydrží. Celkem odolná je vrba, které u phelsum používám a i ty vydrží tak rok dva a měním je. Pokud chcete opravdu hezké a trvanlivé terárko, je lepší pořídit například liánu, nebo větvě z vinné révy, které vydrží téměř všechno a i hezky vypadají.

Záleží taky, jak chcete terárium stylizovat, pro felsumy jsou nejlepší bambusové tyče. Vydrží vše a zvířata na nich pobývají nejradši (dobře se jim drží na čistém hladkém povrchu). Na "normální" větve lezou jen když je potřeba se někam dostat.
Jinak větve neimpregnujte,zbytečná práce, prostě až začnou moc hnít, vyměnit. Čas od času to stejně budete přestavovat. Na dno třeba nějaký tropický vraneček, mech...

Pokud chces vetve, tak doporucuji vino. Vydrzi opravdu hodne. Jinak je lepsi do vlhkeho prostredi dat trochu ztrouchnivelou vetev, uz nebude plesnivet. Jinak pouze hladke vetve phelsumy vyuzivaji rozhodne nejvice, ale hrubsi povrh mi zase vyuzivaji pri svleku a pomahaji si tak s kuzi.

Ideální je tato kompaktní zářivka http://www.robimaus.cz/cs/kompaktni-uv-zarivky/621 -zarivka-repti-glo-50-13w-kompaktni-1556122186.htm l. Krytá být nemusí, měla by být umístěná tak, aby pod ní byl bambus nebo větev ve vzdálenosti cca 7-10cm. Ideální je připevnit zářivku ke stropu a pod ní naštělovat větve a bambus tak, aby se mohly phelsumy vyhřívat. Teploměr stačí naprosto obyčejný spíše pro vaší orientaci http://www.robimaus.cz/cs/teplomery-a-vlhkomery/55 5-teplomer-liquid-crystal-exo-terra-1556122455.htm l. Vlhkoměr nekupovat, koupě kvalitního se vám nevyplatí a to co se prodává v obchodech snad téměř nikdy neukazuje reálné hodnoty, takže je to stejně k ničemu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru