Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je agama správná volba?

Ciliáti nějaké to tahání občas bez problémů přežijí. Mám je v Přírodovědném kroužku pro děti už druhým rokem. Ocas mají oba, normálně se mi v sezóně rozmnožovali a v klidu žerou. I když se na ně párkrát do týdne sahá. Ale je fakt, že přes den si hrají na neviditelné. Někam sednou, kde na ně není vidět a ani se nehnou :-)
Gekončík by byl asi lepší volba. Ten přeci jen umí aktivovat i přes den, navykne si na čas krmení a je to taky nenáročné zvířátko. Navíc na chovatele reaguje podstatně víc, než ciliát. Ten prostě jen čučí jak trubka :-) Gekončík při krmení v pravidelnou dobu už vyhlíží chovatele a hrne se ke dveřím. A nezažila jsem, že by při manipulaci kousali. A z našich 4 mají taky všichni ocas :-) A na rozdíl od pagekonů jim po případném upadnutí doroste.
Ale je to hlavně o tom, co se synovi a Vám bude líbit. Pokud Vás to zvíře opravdu zaujme a budete mít trvalou chuť ho chovat, tak i zvídavý začátečník zvládne zvíře, které se udává jako ,,náročnější" (tím myslím třeba tu agamu, né nějaké vyložené špeky). Je lepší si vybrat to, co se Vám opravdu líbí než to, co je nejjednodušší. Protože to Vás pak třeba může omrzet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny