Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kořen ze zverimexu

Dobrý den,
Dnes jsem si koupil v Táboře v Super zoo 2 kořeny. Myslel jsem že musí být nějak ošetřené, očividně ne. Po pár hodinách je v teráriu cítit zápach, a celkově se kořen zdá zašpiněný = malé "pavučinky" a mech ten je ale na okrasu. Je nějaký způsob jak větve ošetřit? Nebo může nějak ohrozit Pagekona?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
teda, jestli takhle plesnivé kořeny prodávali v Superzoo, tak to je mazec ::) Bodejť by nesmrděly, u…
Aurifer 31.12.2014 13:44
Aurifer
Jsou pro Pagekona :) a děkuji za upozornění Edit: nikdy by mě nenapadlo že můžou prodávat takové ko…
Ciliátek 31.12.2014 15:41
Ciliátek
Mám ještě jednu otázku. Jak se má vypéct ten kořen? Kolik stupňů a na jak dlouho?
Ciliátek 01.01.2015 10:25
Ciliátek
210℃ na 5min.
za489 01.01.2015 15:31
za489
Dobře děkuji :)
Ciliátek 01.01.2015 15:53
Ciliátek
Tak tohle píšu jen tak pro informaci :-) ať se to tu nějak uzavře. Kořen jsem se snažil vydrbat, ale… poslední
Ciliátek 01.01.2015 18:23
Ciliátek

teda, jestli takhle plesnivé kořeny prodávali v Superzoo, tak to je mazec ::) Bodejť by nesmrděly, už by na nich skoro šla pěstovat hlíva.

jak už tu bylo psáno od kolegů - důkladně vydrbat ve vaně tvrdším kartáčem, omýt horkou vodou a pak nechat vypéct v troubě (čímž se samože teda zničí ten mech), páč ty kořeny jsou fakt proplesnivělé fest. Bez vydrbání a vypečení bych je do terárka nedávala. pro jaká zvířata to máš?

Tak tohle píšu jen tak pro informaci :-) ať se to tu nějak uzavře. Kořen jsem se snažil vydrbat, ale jelikož je hodně členitý tak se špatně čistil, ale s trpělivostí se podařilo. Kořeny se do trouby nevešli. Pak jsem ještě pořádně študoval ten kořen, a zjistil jsem že ten mech je tam ručně přilepený. Takže jsem z toho usoudil že nějak se s tím pracovalo. Dále jsem se ptal znovu v super zoo. Bylo mi řečeno, že kořeny nemohou být závadné. Že byli vypečený a vysušený, a že se zápachem se nedá nic dělat, že je tak prostě cítit to dřevo. Tu vůni bych přirovnal přibližně k tomu když v létě silně prší a pak jdete do lesa. Takový lesní čuch. Budu doufat že mi byla řečena pravda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru