Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem leguán zelený - dovybavení terária + světlo (teplo)

No, to "terárko" je fakt hrůza - spíš možná tak voliéra pro potkana nebo ještě fretku, ale určitě ne terárko pro legouše. Projdi si tu vlákna "pochlubte se- terária" atd a koukni se, jak mají lidé zařízená terárka pro leguány a zařiď podle toho. vyházej odtamtud ty žebříčky, provázky, košíčky a další 3,14čoviny a nahraď je dostatkem pořádných větví, nejlépe vodorovných nebo jen mírně nakloněných. Žádnou jeskyni legouš nepotřebuje, schovává se leda do spleti kytek, ale většinu času proleží na větvích.

Co se týče světel, tak buď vyříznout strop, vsadit do něj pletivo a nad terárko dát nějakou pořádnou výbojku, co zajistí jak světlo, tak i teplo a UV, nebo přidělat dovnitř na strop lineárku na dosvícení a přidat zdroj UV, krom té výhřevky, z které sundej ten květináč, ten tam je uplně na prd. Čím to měříš, že pod 100W žárovkou máš po hodině svícení 25°C? Měří ti to přesně? Páč buď to blbě měříš, nebo máš to výhřevné místo moc daleko od toho zdroje.

Co se týče vody, tak ty sice můžeš chtít 3 možnosti, ale legouš se bude řídit tím, čím bude chtít on- tzn. zřejmě bude pít a kadit do 1 bazénku, v kterém se zároveň bude i koupat. takže bazének zařídit takový a tak velký, aby se do něho lego vešel a voda se dala snadno a pravidelně měnit. z kýblu ti pít nebude.

Jinak noční teplota 20°C je v pohodě.

Joo, počítáš s tím, že legouš potřebuje krom tepla taky dost vysokou vzdušnou vlhkost? Jak máš řešenou penetraci toho terárka a poliček, máš to vůbec řešené nějak?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny