Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s kůží u nové krajty

dobrý den,
ve středu jsem si koupila samečka (snad) krajty královské. Chovatelka mi krajtičku přivezla v rychlosti jsme si vyměnily krabičku s hadem a peníze a šly jsme si každá svou cestou - ona se ani nepokusila ujistit se, že bude hadovi u mě dobře a když jsem se zeptala, jestli se můžu ozvat, kdybych něco potřebovala tak se tvářila, že tohle vůbec nečekala.
Když jsem mladého přivezla domů došlo mi, že je docela malinkej - měl do 40 cm maximálně - a připadal mi trošku pohuble a tak jsem mu i přes ověřenou radu nechat ho týden na zvyknutí dala hned v pátek (po dvou dnech) potkaní mimino (ne úplně hole, ale ještě nevidělo). Had se nejdřív tvářil, že neví, co se po něm chce, ale nakonec ji zabil. Zkoušel, jak jí do sebe dostat bez mála hodinu - až pak mu došlo, že musí přes čumák a i to se mu povedlo až na třetí pokus. Z toho jsem také neměla nejlepší pocit.
A když jsem si ho při krmení pořádně pohlídla, uvědomila jsem si, že má po těle sem tam jakési bílé...něco - u člověka bych to přirovnala k tomu, když má někdo na loktech tu ztvrdlou bílou kůži, tak taky nevím, co to má být. A taky mi příjde, že se hadík dost odírá o ostré hrany kamenů a větviček, ale nevím, jestli jsem si to jen nevsugerovala.

Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo zkušenější pomohl, děkuji moc.

Pojmenovala jsem to chovatelem, protože si nemyslím, že bych za dva dny stihla hadovi nějak ublížit i kdybych se o to snažila.
podmínky v teráriu:
80x40x40 (až bude větší dostane větší terárko, nebojte), cca 25-27 stupňů, vlhkost mezi 50% a 70%
jaké byly dřívější podmínky netuším
Změna předmětu, původně: nespolehlivý chovatel (cejna)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny